O parte din angajații din învățământ nu știu încă dacă vor putea beneficia în continuare de sporurile pentru condițiile de muncă.
Și asta deoarece până în acest moment nu s-a făcut expertizarea de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) la fiecare unitate de învățământ.
„Am convenit ca atât DSP cât și noi să facem adrese în școli și să facem niște precizări. Sunt 52 de unități care au solicitat, dintr-un total de aproximativ 130. Deci practic nici jumătate din unități nu au solicitat expertizarea prin măsurătorile specifice. Dna doctor de la DSP a spus că se va începe cu unitățile care au bibliotecă pentru că acolo sunt niște probe de laborator care trebuie luate. Problema este că de fapt aceste măsurători trebuiau sa fie finalizate până la data de 31 martie 2018, nu abia să se înceapă”,
a declarat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatului din Învățământ
Liviu Axinte a precizat că în condițiile date regulamentul nu este aplicabil.
„Nu putem să-l punem în aplicare pentru că nu s-au făcut măsurătorile respective. În opinia noastră acest regulament a venit doar pentru a bloca aplicarea sporurilor în învățământ. La fiecare 6 luni se face o nouă expertizare, în alte domenii regulamentul de sporuri nu prevede așa ceva. Cele mai multe unități au motivat că nu au bani pentru a face aceste expertizări. Noi, ca Federație Sindicală am cerut ministerului să discutăm acest proiect și să facem corecții asupra lui. Nu au avut loc astfel de discuții deși există adrese oficiale în care am solicitat lucrul acesta.
a mai declarat Liviu Axinte.
Sindicalistul speră ca în perioada imediat următoare să aibă loc o astfel de întâlnire pentru a se găsi o soluție. Problema a fost de altfel discutată și la Prefectură în cadrul Comisiei de Dialog Social fără a se identifica vreo soluție clară.