Problema inechităților salariale între angajați din aceeași instituție publică persistă la Botoșani.
O situație de acest gen este înregistrată la Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani, unitate aflată în subordinea Primăriei și care a fost prezentată și la comisia de dialog social la care au fost invitați și parlamentarii botoșăneni.
”Sunt mai multe probleme care păstrează o atmosferă tensionată, la nivel național între actori, personalul artistic și personalul tehnic de deservire. Dacă salariile actorilor au crescut cu 50%, personalul tehnic nu a beneficiat de această creștere și firesc ei sunt nemulțumiți”,
Traian Apetrei, directorul Teatrului Mihai Eminescu
Directorul teatrului spune că lucrurile au fost tranșate într-o manieră inechitabilă în sensul în care la alte instituții de acest gen din țară, care se află în subordine națională a fost acordată majorarea salarială și la personalul tehnic.
Suferă în schimb, din acest punct de vedere, teatrele din orașele mai mici.
”Și înainte se mergea, cum e situația Botoșaniului, unul din puținele orașe din țară, știți bine cu Filarmonica, cu Teatrul de Copii și Tineret, deci partea care revine culturii numai din această zonă este cu totul deosebită. Dar când facem o comparație cu ce se întâmplă în alte orașe și actorii fac astfel de comparații și se întreabă cum acolo se poate și aici nu”,
Traian Apetrei, directorul Teatrului Mihai Eminescu
De asemenea, Traian Apetrei a relatat faptul că susținerea unor spectacole vizibile cu regizori și tehnicieni de top, presupune și un buget pe măsură. Iar teatrele naționale au resurse financiare care doar pe un capitol au valoarea bugetului întregului teatru de la Botoșani.