Ancheta în cazul sinuciderii Marinei a ajuns la final: Motivul gestului extrem rămâne cu ea în mormânt

Moartea subită a Marinei, adolescenta de 16 ani care s-a aruncat de la etajul 3 al unui apartament aflat în subordinea Direcției de Protecție a Copilului, a pus autoritățile în gardă. Cum tânăra avea un istoric cu tentative suicidare, s-a pus problema dacă, neglijența vreunui salariat al statului, ar fi avut vreo influență asupra deciziei sale de a-și pune capăt zilelor.

 

La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani, s-a instituit o comisie care a analizat amănunțit cazul, pentru a stabili dacă se impune luarea unor măsuri împotriva angajaților care s-au ocupat de cazul delicat al Marinei Livan.
„Din cercetările comisiei constituite la nivelul direcției, reiese faptul că în cazul Marinei, având în vedere istoricul ei cu tentative suicidare, s-au luat măsurile necesare din partea colegilor mei de a preveni acest gest. S-a colaborat și cu reprezentanții Poliției, și s-a ajuns la concluzia că nu se face vinovat nici un salariat din cadrul instituției”, a declarat Dan Șlincu, director executiv al DGASPC.
Așa încât, nu se impune luarea unor măsuri, dar, a adăugat acesta, se recomandă măsuri de consiliere a copiilor și a salariaților implicați în acest caz, pentru a depăși momentul.
Din comisie au făcut parte un psiholog, un jurist, un salariat de la Compartimentul de Resurse Umane, șefa comisiei fiind Felicia Mihai, coordonator al Serviciului Comunitar pentru Protecția Copilului.
(C.B.)
CITEȘTE:
 Lacăt pe ușa locuinței de unde s-a aruncat Marina, anchetă dublă Direcția Copilului – Poliție