Anunțul a fost făcut în această dimineață în cadrul unei conferințe de presa susținută de prefectul Dan Nechifor și Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.
În urma analizelor de laborator s-a constatat că apa nu este potabiăa în unitățile administrativ-teritoriale Păltiniș, Sulița, Șendriceni, George Enescu și Prăjeni.
"S-a luat legătura cu primăriile, încearcă zilele următoare să readucă probe sa vedem dacă sunt bune. În urma precipitațiilor abundente din ultima perioada pânză freatica s-a contaminat și din acest motiv am avut probleme în aceste fântâni",
Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani
Este interzis consumul de apă pentru populație, însă nu exista riscuri pentru animale sau activități menajere. Chiar și așa, DSP a interzis cu totul consumul de apă.
Respectivele localități nu sunt racordate la rețeaua de apă a județului, ele având sisteme proprii, în unele cazuri apa provenind din puțuri de mare adâncime.
Calitatea necorespunzătoare a apei este determinată de nefuncționarea corectă a stațiilor de tratare, lipsa unor sisteme moderne și viabile de eliminare a reactivilor, dar și furnizarea cu intermitențe a apei la consumatori.
"Deși nu este o soluție plăcută, DSP a hotărât sistarea apei pentru a evita o epidemie în aceste zone. Am cerut de asemenea controale la stațiile de tratare a apei în toate primăriile din județul Botoșani",
Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani
În școlile din aceste localități, specialiștii DSP au solicitat dozatoare de apă pentru elevi, până la remedierea situației.
Sunt afectați de această măsură mii de botoșăneni din aceste unități administrativ-teritoriale.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL: