O serie de proiecte cu finanțare europeană vor fi depuse de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) în luna noiembrie.
Anunțul a fost făcut de directorul AJOFM Botoșani, Anca Apăvăloaie, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural de joi, 31 octombrie 2024.
Proiectele ar urma să fie finanțate prin Fondul Social European (FSE) în cadrul Programului Educație și Ocupare.
Anca Apăvăloaie, director AJOFM Botoșani.
„Până la data de 30 noiembrie 2024 se vor depune cereri de finanțare pentru proiecte finanțate din FSE în care AJOFM Botoșani va avea calitatea de beneficiar sau de partener”
Iată câteva dintre proiectele care vor fi depuse:
„INFOCONECT” - pachet de activități pentru persoane fără sau cu nivel scăzut de calificare. Proiectul este în parteneriat cu Camera de Comerț. 305 de persoane vor fi incluse în grupul țintă, iar dintre acestea 212 vor urma un program de formare profesională în meserii solicitate pe piața forței de muncă. Aproximativ 50 de persoane vor avea posibilitatea evaluării pentru certificarea în meserii pentru care au experiență, iar AJOFM menționează faptul că aceste certificări se pot realiza și pentru persoane care au calitatea de angajat.
-Proiect „ADAPT” - formare și adaptare activă la cerințele pieței muncii în parteneriat cu Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară. Se adresează tot persoanelor fără sau cu nivel scăzut de calificare. 320 persoane vor fi incluse în grupul țintă. Dintre acestea, 196 vor participa Ia programe de formare profesională în ocupații solicitate și 60 persoane vor avea posibilitatea evaluării pentru certificarea în meserii pentru care au experiență.
- Proiect EGO - Oportunități Egale pentru Ocupare în care AJOFM Botoșani va avea calitatea de partener și care are ca și obiectiv creșterea gradului de ocupare sustenabilă si de calitate a forței de muncă pentru 300 de persoane, șomeri și persoane inactive (șomeri de lungă durată, tineri cu vârsta de peste 30 ani, persoane din comunități marginalizate, persoane din mediul rural, persoane peste 55 de ani, persoane aparținând minorităților, persoane eliberate din detenție sau refugiați), persoane cu dizabilități și persoane de etnie romă din regiunea Nord Est - județul Botoșani, prin dezvoltarea și implementarea unui set complex de masuri integrate și personalizate, care vizează îmbunătățirea accesului pe piața muncii, creșterea gradului de inserție profesională și indirect socială, prin îmbunătățirea aptitudinilor și a competențelor grupului țintă.
- Proiect „Tineri NEETs în acțiune TIN ACT” în parteneriat cu Asociația „Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina”. Activitățile acestui proiect se adresează tinerilor care au împlinit 14 ani și care au vârsta mai mică de 30 ani la data intrării în operațiune, cu precădere din categoria NEETs. Beneficiarii acestui proiect vor fi 600 de tineri.