Erori comune în pokerul online și cum să le eviți

(P) Pokerul este un joc care necesită multă concentrare. Atunci când îl practici online, s-ar putea să fii tentat să joci prea multe mâini ori să ignori aspecte esențiale. Erorile comune sunt ceva obișnuit printre jucătorii aflați la început de drum și nu numai. Te invităm să descoperi care sunt acestea și cum să le eviți.

 

Jucarea prea multor mâini

 


În momentul în care joci poker online și ești la început de drum, s-ar putea să simți mult entuziasm. Este un sentiment pe care pokerul îl generează și nu este deloc un lucru rău. Când apare entuziasmul, cu siguranță starea ta de spirit va fi bună. Însă trebuie să fii atent ca nu cumva, din prea mult entuziasm, să îți dorești să fii mereu în acțiune și să joci prea multe mâini. La poker trebuie să alegi cu atenție mâinile pe care le joci, mai ales când ești la început și nu stăpânești prea bine strategiile. Încearcă să joci doar mâinile sigure și să accepți că e firesc să privești de pe margine anumite situații. Fii selectiv cu mâinile de start, concentrează-te pe cele puternice.

 


Subestimarea adversarilor

 


Chiar dacă participi la un turneu de poker cu miză mică, nu trebuie să îți subestimezi adversarii. Chiar și la astfel de turnee vei întâlni jucători buni. Explicația este simplă: pentru cei mai mulți, pokerul este o activitate recreațională, care îi scoate din zona de confort și le dă o stare de bine. Ei aleg să joace pe o sumă mai mică din dorința de a se relaxa. Sigur, vei întâlni și începători, însă turneele de poker sunt echilibrate, motiv pentru care e bine să fii concentrat mereu.

 

 

Haos din punct de vedere financiar

 


Dacă nu știi cum să îți împarți bugetul, s-ar putea să ai o problemă oricât de bun ar fi stilul tău. Explicația este simplă: la poker nu ai cum să câștigi mereu. Concurența e mare din toate punctele de vedere. Vor fi momente în care vei câștiga și momente în care vei pierde. Însă cum ar fi să câștigi când joci pe o miză mică și să pierzi când joci pe o miză mult mai mare? Tocmai din acest motiv, indicat este să ai un buget echilibrat, pe care să îl împarți în mai multe părți. Astfel, te vei asigura că orice pierdere nu te va afecta. Nu uita să faci o prioritate din jocul responsabil, deoarece vei avea doar de câștigat.

 


Dezinteres față de adversari

 


Atenția distributivă e o calitate pe care e bine să o ai când joci poker online. Când ești la început există riscul să fii concentrat doar pe ce ai tu de făcut și să ignori elemente importante. Unul dintre ele este citirea adversarilor. Când auzi acest lucru, te-ai putea gândi la pokerul live și la citirea limbajului trupului, crezând că în online nu poți obține informații despre ei. Nimic mai fals. Poți să descoperi informații esențiale dacă ești atent la modul în care își dimensionează pariurile și la ce fac în anumite situații.

 


Subestimarea importanței pauzelor

 


Dacă alegi să joci la un turneu online, ține cont că pauzele sunt foarte importante. Organizatorii turneelor le acordă tocmai pentru că știu cât este de important pentru sănătatea jucătorilor să își ia ochii din monitor sau ecranul telefonului pentru câteva minute. Ajută la îmbunătățirea capacității de concentrare, astfel că ar fi bine să le faci. De asemenea, încearcă să ieși la aer rece în pauzele speciale, dacă ai această posibilitate. Te vei întoarce mult mai proaspăt la masă și vei fi gata să dai tot ce ai mai bun. Dacă rămâi cu ochii în monitor și în pauză, s-ar putea ca imediat să ai probleme.


 

 


Neglijarea analizei

 


S-ar putea să crezi că odată ce ai părăsit un turneu totul s-a terminat. Dacă îți dorești să evoluezi, indicat este să îți analizezi jocul. Să vezi unde ai greșit, ce ai făcut bine și ce concluzii poți trage. Poți folosi un software care te ajută să revizuiești istoricul mâinilor jucate pentru a identifica erorile. Astfel, vei avea informații precise despre lucrurile bune și cele mai puțin bune pe care le-ai făcut. Ulterior, după ce le vei analiza, vei trage concluziile necesare care te vor ajuta să îți crești nivelul.