A început jihadul: PNL-iștii botoșăneni se luptă pentru un loc în Parlament

Având în vedere că, în ultima perioadă, aleşilor locali li s-a comunicat aproape propagandist faptul că vor fi implicaţi în jocurile de putere pentru alegerile din toamnă, aceştia au decis să se implice cât mai mult cu putinţă, spulberând astfel visele actualilor chiriaşi ai Casei Poporului.

 

Astfel, primarii liberali anunţă că vor un loc fruntaş pe listele pentru parlamentare şi că îşi vor face simţită puterea politică pe care o deţin, conştienţi fiind de faptul că la acest tur de scrutin ei sunt cei care trebuie să muncească, alături de candidaţi, pentru a obţine un rezultat bun şi a convinge electoratul.


În aceste condiţii, Cătălin Rotundu, preşedintele Ligii Aleşilor Locali din PNL, a declarat că cel puţin unul dintre primarii în funcţie va fi candidat la parlamentare pe lista partidului.

„Consider ca este normal ca minimum unul din locurile pe liste să fie atribuit unui primar care a excelat în administraţia locală. Preşedintele interimar al ACOR (Romică Magopeţ- n.r.) și cu mine în calitate de preşedinte LAL ne vom consulta cu toţi primarii liberali, iar cine va fi susţinut de majoritate va ajunge pe listă. Cu siguranţă vom purta negocieri politice corecte cu multă diplomaţie şi bun-simţ pentru a accede pe liste, dar pe merit”, a declarat Cătălin Rotundu, primarul comunei Dîngeni.


În momentul de faţă, PNL are doi senatori, Viorel Grigoraş şi Corneliu Popescu, un traseist care s-a alipit de dreapta după ce PP-DD a dispărut, acestora adăugându-li-se patru deputaţi, fiind vorba despre Roxana Anuşcă Ţurcanu, Cristian Roman, Costel Şoptică şi Verginel Gireadă.


Pentru următoarele alegeri vânează un loc eligibil Cristian Achiţei, Costel Şoptică şi Viorel Grigoraş, aceştia dorind să stea patru ani în Senat, în timp ce Cristian Roman, Verginel Gireadă şi Gabriel Alecsandru râvnesc la fotoliile călduţe din Camera Deputaţilor. Trebuie ţinut cont de faptul că liberalii s-au angajat public să îşi promoveze tinerii şi femeile în următoarele alegeri, ceea ce presupune apariţia unor persoane noi în bătălia electorală de la toamnă, potrivit jurnaliștilor de la Ziarul Evenimentul.


Peneliştii care vor să candideze la parlamentare vor trebui să-şi depună CV-urile la Comitetul Judeţean Executiv, după care candidaturile vor fi validate în Biroul Politic Naţional. Un cuvânt decisiv în stabilirea celor care vor ajunge în alegeri şi pe liste de la parlamentare o va avea însă Cătălin Flutur, preşedintele unic al PNL Botoşani şi cel care a căpătat o greutate covârşitoare după ce a reuşit să recâştige funcţia de primar al municipiului Botoşani, pierdută în urma alegerilor din 2012, când i-a avut pe vechii liberali ca adversari.

 

Vezi și: Șansă unică pentru botoșăneni care vor să candideze pentru…Parlament