60 de miliarde pentru o nocturnă care nu se termină la timp, Eugen Ţurcanu dă vina pe primar: Era aproape gata la ora aceasta

Contractul semnat marţi de Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA) cu Energobit Cluj nu garantează efectuarea lucrărilor într-un timp care să permită echipei fanion a judeţului să evolueze acasă în primele meciuri din sezonul 2014/2015.

 


Contractul e pe petru luni, Liga 1 reîncepe peste două luni

Contractul semnat marţi de Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA) cu Energobit Cluj nu garantează efectuarea lucrărilor într-un timp care să permită echipei FC Botoşani să evolueze acasă în primele meciuri din sezonul 2014/2015.
Înţelegerea dintre cele două părţi prevede finalizarea nocturnei şi a instalaţiei de încălzire a gazonului în termen de patru luni. Aceasta în condiţiile în care viitorul campionat din Liga 1 va debuta peste două luni.

„Facem tot posibilul să finalizăm înainte de expirarea celor patru luni"

Reprezentanţii firmei clujene au evitat să îşi ia vreun angajament că vor termina lucrarea mai repede, arătând că au mai pus în operă instalaţiile de nocturnă de la Cluj Arena (stadionul pe care evoluează Universitatea Cluj) şi Dr.Constantin Rădulescu (stadionul pe care joacă CFR Cluj), dar că acolo termenele de execuţie a investiţiilor au fost de patru-şase luni.
„Facem tot posibilul să finalizăm înainte de expirarea celor patru luni, încercând să facem o surpriză plăcută fiecărui suporter. Imediat ce avem toate formalităţile îndeplinite ne şi apucăm de treabă (...) Vom avea o presiune mare, vă daţi seama, proiectul a fost gândit pentru o perioadă de execuţie pe patru luni, orice este sub acest termen înseamnă o presiune mare. Vom face tot psoibilul să ne încadrăm”, a afirmat Ciprian Cruceanu, directorul sucursalei Moldova a Energobit, care şi-a pus ieri iscălitura pe contract.

"Pur şi simplu au îngreunat procedurile"

În schimb, directorul DSPSA, crede că nu s-ar fi ajuns în această situaţie dacă şefii de la Primăria Botoşani nu ar fi tergiversat achiziţia publică. El arătat că, deşi i s-a reproşat umflarea politică a preţului, în urma licitaţiei electroncie de care s-a ocupat a obţinut o reducere de 1,5 milioane lei faţă de valoarea estimată.
„Dacă acest proiect era demarat atunci când l-am propus şi nu erau atâtea discuţii şi tevaturi pe acest subiect, era cred că era aproape gata lucrarea la ora aceasta (...). Toate acuzele care au fost la adresa mea şi a unui anumit partid despre anumite jocuri de culise au fost total nefondate şi pur şi simplu au îngreunat procedurile pentru demararea acestei investiţii”, a declarat Eugen Ţurcanu.
Contractul are o valoare de 4,9 milioane lei, fără TVA, afică 60 de miliarde de lei vechi cu taxa pe valoarea adăugată şi pentru punerea în operă vor lucra aproximativ 40 de angajaţi. (S.B.)
VEZI ŞI:
 FOTOGALERIE Proiectul cu nocturna de la Botoşani, s-a semnat contractul de execuţie