4 lucruri pentru echiparea mașinilor pe timpul iernii pe care le recomandă orice specialist în domeniu

(P) Temperaturile joase, vremea capricioasă și aversele neașteptate sunt doar câteva dintre semnalele care ne indică faptul că vara este pe sfârșite. Chiar dacă următorul anotimp este toamna, acesta trece deseori extrem de rapid și lasă deschisă portița iernii să integreze câteva condiții meteorologice specifice în lunile dedicate ei. De aceea, deseori ne trezim nepregătiți pentru anotimpurile răcoroase, nu doar în ceea ce privește garderoba ci, mai ales, în privința mașinii pe care o conducem.

 

De îndată ce primul strat de zăpadă și-a făcut apariția pe străzi și șosele sau temperatura din termometre a scăzut sub 7 grade Celsius, suntem înștiințați că este momentul să facem o vizită la un service auto. Aici, vom avea parte de următoarele:

 

1. Folosirea unor anvelope adecvate pentru iarnă

 

Cea mai bună modalitate de a te pregăti cu tot ceea ce ai nevoie pentru anotimpurile reci este să începi cu anvelopele. Cele folosite pe timpul verii sunt mult mai netede, întrucât nu au nevoie de un nivel superior în ceea ce privește aderența. Cu toate acestea, în acest moment mecanicii auto le vor schimba cu anvelope iarna, special concepute să poată fi folosite inclusiv pe zăpadă sau carosabil alunecos.

 

2. Verificarea trusei de urgență

 

Orice autoturism are nevoie de o trusă de urgență, cu precădere în decursul iernii. În interiorul acesteia intră nu doar lopata de zăpadă, ci și lanțurile antiderapante și cablurile de tensiune. În plus, nu uita de racleta pentru răzuit gheața și, după caz, de un spray antiîngheț. În general, toate aceste elemente se regăsesc într-o trusă completă pe care o poți achiziționa de la magazinele de specialitate la un preț cuprins între 100 și 150 lei.

 

3. Evitarea folosii frânei de mână

 

Șoferii cunosc utilitatea și ușurința cu care frâna de mână se folosește pentru a se asigura că mașina rămâne în poziția dată până la următoarea deplasare. Pe timpul iernii însă, acest lucru este de evitat. Temperaturile scăzute determină, de cele mai multe ori, înghețarea cablul de frânare, motiv pentru care frâna de mână va fi imposibil de folosit. 

 

4. Verificarea bateriei mașinii

 

În timpul iernii, este de așteptat ca puterea bateriei să scadă la aproximativ 50%. De aceea, aceasta va avea un nivel de utilizare dublu sau triplu comparativ cu cel din timpul verii. Înainte de a pleca la drum, asigură-te că aceasta este în stare bună de funcționare, iar contactele nu sunt deteriorate sau uzate.

 

Totalitatea acestor elemente asigură buna funcționare a mașinii, indiferent de condițiile meteorologice existente. De aceea, este important să primești o aprobare (cel puțin verbală) din partea unui specialist în domeniu, înainte de a o conduce pe stradă. Astfel, vei fi sigur că toate lucururile sunt la locul lor, iar tu te poți bucura de siguranță oriunde te-ai deplasa.

 

Cei de la AnveloStar vă pot ajuta să faceți cea mai bună alegere.