EXPERIMENTE politice pe copii: Elevii de-a șaptea stresați cu simulări de examene

Materia mult prea încărcată și neadaptată în funcție de abilitățile elevilor, temele numeroase pentru acasă, dar și multitudinea de examene la care sunt supuși copiii au de foarte multe ori efecte negative asupra lor. Medicii au tras nenumărate semnale de alarmă, politicienii care preiau ministerele vin cu noi „provocări”. 

 

Tot mai multe experimente se fac pe seama elevilor. Spre exemplu în acest an și elevii de clasa a VII-a vor susține o simulare a examenului de Evaluare Națională, cel mai probabil diferită de cea a elevilor din clasa a VIII-a.

Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ (LSI) susține că toate aceste simulări perturbă activitatea, dar asta nu înseamnă că nu sunt totuși benefice.

 

„Noutatea este simularea la clasa a VII-a care nu a existat până acum. Problema e că aceste simulări perturbă activitatea școlilor, mai ales mă gândesc la unitățile de învățământ care au amândouă cicluri de învățământ gimnaziu și liceu. După ce o să vedem structura subiectelor o să vedem care a fost scopul acestor simulări la clasa VII-a”,

Liviu Axinte, președinte LSI.

 

Este posibil ca la clasa a VII-a să se facă o simulare pe un nou tip de subiecte și anume cel în care predomină itemii de tip grilă. Elevii din clasa a VII-a ar urma să susțină simulările concomitent cu cei din clasa a VIII-a. 

 

Calendar Evaluare Naţională 2019

 

11 martie 2019 Limba şi literatura română – probă scrisă

12 martie 2019 Matematică – probă scrisă

13 martie 2019 Limba şi literatura maternă – probă scrisă

22 martie 2019 Afișarea rezultatelor la evaluare națională 2019

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store