Zona Metropolitană – scandal în vară, treabă abia la toamnă

 

Zona Metropolitană de la Botoşani ar urma să fie funcţională abia în toamna acestui an date fiind etapele care trebuie urmate pentru ca această asociere să poată funcţiona din punct de vedere legal şi cu celelalte patru localităţi care au aderat în această organizaţie. Au fost incluse în forma asociativă Vlădeni, Corni, Vorona şi Bucecea.

Cele patru noi administraţii publice locale ar fi trebuit să adopte în şedinţele ordinare din luna iulie hotărâri de Consiliu Local în vederea asocierii la Zona Metropolitană pentru ca ulterior să transmită Primăriei Botoşani cereri de aderare. Un ultim pas până la convocarea Consiliului de Administrare ar fi emiterea de către instanţa de judecată a unei încheieri judecătoreşti ca urmare a modificării din statut. „Ca să convoci Consiliul de Administrare el trebuie să fie  legal constituit în ce sens, adică toţi membrii care fac parte să fie în evidenţa judecătoriei. Şi nu pot convoca Consiliul de Administrare până nu am acceptul Judecătoriei, ori ei sunt în vacanţă acum şi de asta am termen pe 30 august. Deci până ei nu spun, da, asta este echipa voastră, puteţi să vă desfăşuraţi activitatea”, a declarat Cristian Ţebecailo, manager public la Primăria Botoşani.
Abia după emiterea hotărârii judecătoreşti se va convoca în şedinţă extraordinară Consiliul de Administrare al Zonei Metropolitane fiind supuse la vor aspecte precum revocarea şi numirea unui nou cenzor, luarea la cunoştinţă a cererilor de aderare din partea localităţilor Bucecea, Vlădeni, Corni şi Vorona, stabilirea organigramei aparatului tehnic de lucru dar şi a bugetului de venituri şi cheltuieli. De asemenea, preşedintele Zonei Metropolitane va desemna persoanele care vor face parte din aparatul tehnic de lucru după care această organizaţie îşi va începe efectiv activitatea. Cel mai mare aport financiar în susţinerea Zonei Metropolitane îl va avea Primăria Botoşani, în proporţie de 40% urmând ca celelalte unităţi administrativ teritoriale, în număr de 10, să contribuie cu câte 6%. 
Din primele informaţii Zona Metropolitană s-au părea că o să-şi aibă sediul la Incubatorul de Afaceri al Primăriei pentru a fi economisite cheltuielile cu chiria pentru spaţiul necesar funcţionării.
CITEŞTE:
 Portariuc îşi lasă „pila” să-şi aleagă adjuncţii la Zona Metropolitană