”Zidul Berlinului” a ajuns de fapt un gard mic în Parcul Tineretului – FOTOGALERIE

Două organizații neguvernamentale s-au aotusesizat deja vis a vis de ”marele gard” ce urma să fie construit în fața unui bloc din Parcul Tineretului pentru protejarea de gălăgie a unor cetățeni. S-au autosesizat ca nu cumva să existe vreun dram de discriminare.

 

Primăria Botoșani a răspuns solicitării oamenilor la locuiesc la blocul numărul 11 și care au cerut un grajd împrejmuitor.

 

„Copiii acestor indivizi sunt lăsaţi nesupravegheaţi şi se apucă de scos cărămizile din zidul parterului, aduc gunoaie, se caţără pe grilajele spaţiilor comerciale de la parter, sparg acele geamuri aferente spaţiilor de la parter (şi uneori chiar sunt îndemnaţi să o facă), îşi fac nevoile la parterul acestui bloc în văzul lumii”,


se arăta în memoriul transmis la Primărie

 

Oamenii s-au mai plâns de faptul că : ”Seara, uneori se aprind focuri de către persoane iresponsabile şi rău intenţionate pe acel spaţiu verde, se fumează, se ascultă muzică la tot felul de gadgeturi cu sonorul dat la maxim spre disperarea şi disconfortul locatarilor. Nu putem deschide un gem să aerisim şi nici să ne punem rufele la uscat din cauza acestor indivizi care practic distrug acel loc”.

 

Primăria a montat respectivul gard care însă nu arată cum au perceput unele ONG-uri.

 

„Acest gard nu împarte Botoşaniul în două, nu e Zidul Berlinului. E un gard de protecţie a acestui imobil, nu cum au spus cei de pe la Bucureşti care au susţinut că e vorba de segregare”,


Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

În cazul în care gărduțul de 60 de cm nu și va dovedi eficacitatea, locatarii de la blocul 11 vor putea cere unul mai mare.

 

Însă în anumite condiții.

 

”Acel gard a fost montat așa cum facem și alte zone din municipiul Botoșani. Le-am transmis că pot avea un gard mai înalt dacă vor concesiona terenul în scop agricol și dacă vor solicita o autorizație de construcție. Au aplaudat demersul meu, au apreciat prețul accesibil și au spus că vor proceda în acest sens, dacă lucrurile nu se conformează și dacă vor mai avea în continuare sub geamuri vecinii de la blocurile celelalte”,


Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

De cealaltă parte, romii s-au angajat să-și amenajeze în spatele ghetourilor un loc de socializare și să-și petreacă acolo majoritatea timpului. Iar în față, s-a cerut amenajarea unui loc de joacă pentru copii.