Veste bună pentru elevii botoșăneni: Ministrul anunță schimbări la examene

Ministrul Educației a anunțat că va renunța la reglementarea privind pragul de 0,5 pentru modificarea notei de la examenele naţionale, după contestaţie.

 

Astfel, nota obținută după contestație va fi luată în considerare chiar dacă diferența față de nota inițială este mai mică de 0,5 puncte, potrivit jurnaliștilor de la ziarul Libertatea.


 „Am luat decizia ca, pentru examenele viitoare, să renunțăm la reglementarea de a limita șansele elevilor, prin neacordarea punctajului meritat, dacă nu este egal, sau nu depășește 0,5 puncte. La finalul lunii august, după un dialog public pe care mi-l doresc consistent, vom emite metodologiile de examen pentru anul școlar 2016 – 2017, care să aducă o abordare sistemică pentru toate concursurile și examenele naționale, nu doar pentru cel de Bacalaureat. Îmi doresc ca efortul să fie recunoscut și orice punctaj să poată fi îmbunătățit, dacă e cazul, în favoarea elevului”, a anunțat ministrul Educației, Mircea Dumitru, pe Facebook.


Decizia ministrului vine după ce preşedintele Consiliului Naţional (CNE), Horia Oniţa, a declarat că vrea să depună plângere, după ce, în urma contestației la Limba și literatura română, nota după reevaluare nu i-a fost luată în considerare, întrucât diferența față de nota inițială era mai mică de 0,5 puncte. Mai exact, elevul a primit inițial nota 9,25, iar după contestație, nota a devenit 9,60.

„Mă consider vătămat în drepturi şi voi chema în judecată Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice pentru că au refuzat să îmi admită contestaţia, în mod vădit discriminatoriu prin stabilirea unui prag nejustificat de 0.5 pentru modificarea notei. Îi invit pe toţi cei care vor să se alăture acestui demers să îmi spună, am auzit că sunt deja”, a scris preşedintele CNE, Horia Oniţa pe Facebook.
 

Citeşte şi: Greu la serviciu, greu și la școală: Zile de acomodare pentru elevii botoșăneni