Veste bună pentru ACEASTĂ categorie de bugetari: Vor primi 1.500 de lei de la stat

Banii se vor acorda în fiecare an, într-o singură tranșă.

 

Vești bune pentru o anumită categorie socială. Începând cu 1 octombrie 2023 vor primi un bonus de 1.500 de lei, care se adaugă la salariu. Totuși trebuie precizat că este mult mai puțin față de cerințele inițiale. Așadar, profesorii sunt cei care vor primi sub formă de vouchere această sumă, începând cu acest an și până în 2027.

 

Prima de carieră didactică are așadar o valoare de 1500 de lei net și reprezintă o măsură care susține dezvoltarea profesională continuă a personalului didactic în vederea creșterii calității și echității sistemului educațional. Acest ajutor a fost obținut de sindicate ca urmare a grevei de acum câteva luni, de la sfârșit de an școlar, scrie News 18.

 

În plus, li s-a mai promis o mărire de salariu cu 50% începând cu anul 2024, dar dascălii nu prea cred în ea, mai ales că guvernanții se tot plâng că nu mai sunt bani la bugetul de stat.

 

De aceste vouchere educaţionale în valoare de 1500 de lei pot beneficia așadar:

 

  • cadrele didactice și didactice auxiliare din învățământul preuniversitar de stat;
  • cadrele didactice din sistemul de învățământ universitar de stat care dețin gradul didactic de conferențiar, șef de lucrări/lector și asistent universitar;
  • personalul didactic auxiliar, din sistemul de învățământ universitar.
  • Ce se poate achiziționa cu vouchere de 1500 lei

 

Pentru a beneficia de acești bani, personalul trebuie să fie în activitate în anul școlar 2023-2024. Aceasta este singura condiție.

 

Bunurile și serviciile care pot fi achiziţionate cu sumele de bani din prima de carieră didactică sunt stabilite de art. (3) al OUG privind unele măsuri pentru acordarea unei prime de carieră didactică pentru personalul didactic și didactic auxiliar precum și primă de carieră profesională pentru personalul nedidactic din învățământul de stat suportate din fonduri externe nerambursabile.

 

  • cheltuieli privind cursurile de pregătire profesională precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora;
  • cheltuieli pentru echipamente IT și alte echipamente didactice de tehnologia informației asimilate;
  • cheltuieli privind cărți de specialitate precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora;