Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi

La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.

 

Daune materiale plus o cotă din profit


Pe 18 iunie 2018, rămas singurul membru al consiliului de administrație care nu demisionase, actualul consilier juridic de la SC Locativa SA a fost demis de către Adunarea Generală a Acționarilor de la SC Urban Serv SA, în fapt de către Consiliul Local.


La data respectivă cel puțin unul dintre membrii AGA, Cătălina Lupașcu mai exact, a prevăzut ce urmează să se întâmple astfel încât și-a anulat buletinul de vot ”pentru că nu vreau să plătesc”.


Ei bine, tocmai în această situație s-a ajuns după doi ani.


Cezar Nicuță a deschis un proces prin care a solicitat să i se plătească drepturile bănești de care ar fi beneficiat până la sfârșitul mandatului, adică încă aproximativ doi ani, iar magistrații botoșăneni au hotărât să îi acorde nici mai mult, nici mai puțin de 23.500 de lei.


În mare, suma este compusă din acea cotă din profitul societății care trebuie împărțită administratorilor și de daune materiale.

 

”A fost politic”


Câștigătorul procesului susține că sentința demonstrează faptul că decizia de revocare care l-a vizat nu a avut fundamente profesionale, ci de cu totul altă natură.


Mai ales că, înainte de a-l demite, AGA de la SC Urban Serv SA i-a acordat descărcarea de gestiune.


”A fost o revocare fără justă cauză. Nu existau elemente care să justifice o asemenea măsură. A fost politic: hai să-l dăm jos pe Nicuță de acolo că nu trebuie să mai fie. Ei trebuiau să scape de mine, de acolo, dar cu ce preț? Cu prețul unor daune care vor trebui plătite de cineva”,


Cezar Nicuță, fost membru CA SC Urban Serv SA.


Inițial, acesta a pierdut procesul deschis la Judecătoria Botoșani, însă la apel a adus documente noi față de prima instanță prin care a arătat că pierderea înregistrată de firmă nu i se poate imputa și că, dimpotrivă, în mandatul său aceasta a fost redusă.


El nu a cerut și repunerea pe funcție.


SC Urban Serv SA are totuși drept de recurs.


Proces și pentru funcția de director


Pe de altă parte, Cezar Nicuță a deschis și un alt proces, care vizează de această dată postul de director adjunct pe care îl ocupa la societatea de salubrizare, despre care spune că i-a fost desființat în timp ce se afla în concediu medical.


17


Procese au fost sau încă sunt pe rolul Tribunalului Botoșani între Cezar Nicuță și SC Urban Serv SA

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL