Urban Serv chemată în judecată de salariații care au fost dați afară

O parte dintre angajații disponibilizați ai societății Urban Serv au atacat deciziile de concediere în instanță.

 

La acest moment sunt cunoscute patru litigii deschise de foștii salariați care lucrau la birouri și care au fost trimiși acasă în primăvară, pentru a fi reduse cheltuielile de natură salarială.

 

La plecare, conform CCM, au primit câte un salariu compensator fiecare.

 

„Au primit un singur salariu, conform Contractului Colectiv de Muncă, pentru că în momentul în care tu depinzi de niște tarife la nivelul CL și negociezi niște tarife, nimeni nu este de acord ca în tarife să prinzi eventualitatea unor compensații”,

Cristian Sadovei, lider sindical

 

Practic, foștii angajați atacă deciziile de disponibilizare în contextul în care în prealabil nu s-a efectuat vreo evaluare care să stabilească persoanele trimise acasă.

 

 

„Ei au atacat decizia de disponibilizare. Motivarea lor, spun că: de ce eu și nu altul? Asta stă la bază. În general, ca fiecare persoană, e și logic, le și dau dreptate în privința asta, nimeni nu vrea ca la 50 de ani să-l dai afară. Au fost două persoane care erau o problemă, celelalte aveau dreptul de a se pensiona, puteau să facă anumite venituri”,

Cristian Sadovei, lider sindical

 

Sindicaliștii de la societatea de salubrizare susțin că în general se ține cont de persoanele concediate, și astfel, dacă există pensionări în societate, acestea sunt rechemate la serviciu, fiind și în categorii de risc social.