Un om de afaceri din Botoșani va deschide un restaurant cu mâncare „ca acasă”, mustărie și terasă deschisă pe timpul iernii

Unii dintre botoșăneni își amintesc probabil terasa amenajată pe perioada verii pe centura Pacea, înconjurată de gard de stuf.

Mâncarea era 100% tradițională iar clienții primeau inclusiv bere la metru.

 

O astfel de viziune se dorește a fi readusă într-un restaurant din Centrul Istoric de omul de afaceri Corneliu Timofte care tocmai a închiriat trei spații de la Primărie.

 

„Eu sper să meargă foarte bine în Centrul Istoric. Acolo vom face un restaurant pentru zona centrului, se va chema Down Town și va fi numai cu mâncare tradițională. Mâncare românească: fasole cu ciolan, ciorbă țărănească ca la noi, pui cu smântână și mămăliguță, tocinei făcuți pe plită. Totul moldovenesc, va fi mâncare pentru cei care preferă mâncarea într-adevăr românească, fără E-uri. Ouă cu slăninuță, mâncare în genul acesta”,

Corneliu Timofte, investitor

 

Bucătăria va fi amenajată pe 50 mp într-unul dintre spații și va fi cu serviciu de delivery la domiciliu.

Accesul cu celelalte spații ar urma să fie făcut prin spate.

Deja lucrările de reamenajare au început pentru că se dorește ca inaugurarea să aibă de Ziua Națională a României.

 

„Exact la 1 Decembrie este perioada când vrem să dăm drumul la restaurant. Vom face cu mese tradiționale, pe pereți cu din astea ca la țară, genul acesta mai popular. Ne-au dat voie să amenajăm terasă pe 70 de metri în față, e o chestie foarte bună. Pe perioada iernii punem niște stuf, să vindem când apare mustul, ceva în genul cum a fost Cactus pe centură”,

Corneliu Timofte, investitor

 

De câțiva ani, omul de afaceri botoșănean s-a concentrat și pe domeniul alimentației publice, el fiind primul care a amenajat un restaurant în incinta Parcului Cornișa.