Un fost PSD-ist de frunte, venit pentru afacerile fetei, a declanșat bomba: GREVĂ FISCALĂ a patronilor din Botoșani

Una dintre cele mai năstrușnice idei lansate la întâlnirea cu oamenii de afaceri care a avut loc miercuri la Hotel Rapsodia vine din partea unui fost consilier local PSD.

 

”Se pot face greve fiscale, pot reacționa”

 

Și vizează tocmai politica fiscală a actualului Guvern social-democrat. Stelică Fasniuc (foto jos), venit la ședință ca reprezentant al fiicei sale, care și-a deschis o farmacie, a propus celor prezenți să analizeze posibilitatea declanșării unei greve fiscale. Fostul lider sindical și-a exprimat convingerea că doar prin astfel de acțiuni Executivul ar ține cont de doleanțele mediului de afaceri. El și-a prezentat în câteva cuvinte viziunea despre ceea ce ar trebui să facă și la Botoșani, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA), organizatoarea acțiunii de ieri.


”Să ne unească, se pot face greve fiscale, pot reacționa, să acorde servicii preferențiale dacă se constată concurență neloială între companii care, de exemplu, își aliniază prețurile la benzină, la energie și Camera de Comerț să se implice mult mai intens în relația cu Parlamentul, cu Guvernul”,


Stelică Fasniuc, întreprinzător.


Venit din mediul sindical, fostul ales local, trecut ulterior la PRM, și-a exprimat nemulțumirea față de faptul că anumite confederații, care la Botoșani mai au ”doar 21 de oameni”, sunt mult mai băgate în seamă și se ține cont de poziția lor decât de cea a antreprenorilor.

Un cuvânt care sună cam rău

Și asta, în opinia sa, pentru că oamenii de afaceri nu acționează unitar. El a dat ca exemplu inițiativa cu split TVA, a cărei arie de aplicare s-a redus drastic doar în urma protestelor venite din partea patronatelor.


”Mie cuvântul ăsta «grevă» îmi sună rău”,


Valeriu Iftime, președinte CCIA Botoșani.


Acesta a adăugat că economia este o forță și că, ”dacă nu este așa, înseamnă că avem o cu totul altă viziune despre ceea ce se întâmplă în jurul nostru”.

Jungla în care lucrăm

Pe un ton oarecum asemănător a venit și poziția Claudiei Miron, o femeie care conduce o firmă de confecții cu șapte angajați, înființată tocmai în 1993 și care a arătat că, ”mediul economic din România este o adevărată junglă”. Și a vorbit tot de concurența neloială, arătând că în domeniul său există o mulțime de persoane fizice care lucrează de acasă, fără să aibă înființată firmă sau măcar întreprindere individuală, care nu plătesc nici o contribuție la stat și care astfel practică prețuri mult sub cele de pe piață, activitatea lor răsfrângându-se asupra firmelor de bună credință.


La ședința CCIA de miercuri nu s-a luat vreo hotărâre concretă, fiind convocată de către noul președinte pentru a lua pulsul agenților economici și a le afla doleanțele pentru a ști pe ce activități să se axeze Camera de Comerț.

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store