Un centru pentru persoane speciale a fost modernizat: Este o investiție în viețile și visele oamenilor

Lucrările la Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități au fost  finalizate.

 

Finanțat din fondurile atrase în cadrul Programului de Interes Național, precum și din bugetul Consiliului Județean Botoșani, acest centru de zi va oferi servicii pentru 30 de botoșăneni cu dizabilități, 20 din locuințele protejate și 10 din comunitate. Aceștia vor primi consiliere și vor avea parte de terapie ocupațională și recuperare. 

 

De asemenea, în cadrul Centrului de zi, beneficiarii vor participa la activități de dezvoltare pentru o viață independentă, se vor pregăti pentru integrarea pe piața munci, dar vor avea parte și de activități culturale și sportive.

 

Este o investiție în viețile și visele oamenilor. În mandatul meu de președinte al Consiliului Județean Botoșani am pus oamenii pe primul loc, pentru că aceasta trebuie să fie menirea noastră a politicienilor, să asigurăm un trai mai bun pentru toți. Suntem oamenii faptelor bune, iar fiecare investiție realizată vorbește despre angajamentul nostru față de comunitate și față de cei care au nevoie de noi”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, adăugând: „Nu lăsăm pe nimeni în urmă, pentru că, împreună, suntem mai puternici și mai uniți”.

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, a subliniat importanța serviciilor sociale în arhitectura administrației județene. 

 

„În definitiv, totul se reduce la oameni, iar persoanele cu dizabilități au mare nevoie ca noi să le fim aproape și să le ajutăm. Colegii de la DGASPC Botoșani au demonstrat mereu că sunt profesioniști și că au vocație pentru meseria pe care au ales să o practice. Acest Centru de zi le va ușura misiunea de a integra în societate persoanele adulte cu nevoi speciale”, a spus Dorin Birta.

 

Centrul de zi face parte dintr-un proiect mai amplu, care cuprinde și construirea celor două case protejate „Iris” și „Phoenix”. Valoarea totală a proiectului, finanțat de Consiliul Județean Botoșani și Programul de Interes Național, este de 4,6 milioane lei.