Un botoșănean fost luptător antitero distincție SPECIALĂ la București

Un botoșănean care este jandarm în Vâlcea a impresionat o țară întreagă cu munca pe care a depus-o în perioada când s-au produs inundațiile.

 

Lt. Florin Gabriel Dăscălescu (35 de ani) este comandant de detaşament în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „Ştefan Buterez” Vâlcea.

 

Despre distincţia primită de Ziua MAI ne-a mărturisit:

„Reprezintă cea mai mare onoare. În primul rând fiindcă este venită din partea celei mai înalte autorităţi în domeniu, ministrul Afacerilor Interne, primul om din structură. Pe de altă parte, reprezintă şi o recunoaştere a eforturilor şi muncii noastre, de-a lungul anilor, în principal, dar şi din timpul inundaţiilor de la Băbeni - Vâlcea”.

 

Când vine vorba despre merit în sine, Florin Dăscălesc recunoaşte:

„Probabil am fost cel mai mediatizat, dar pe lângă mine meritau să mai fie cel puţin 20 de jandarmi. Oricare dintre cei 80 de subordonaţi ai mei ar fi procedat la fel, dacă ar fi fost în locul meu. Până la urmă este o distincţie primită în numele tuturor celorlalţi colegi ai mei. Probabil că s-a întâmplat acest lucru şi pentru că este primul an în care se sărbătoreşte Ziua M.A.I. şi cu acest prilej s-a hotărât să fie recompensaţi oameni din fiecare structură, din fiecare armă, din localităţile în care au existat inundaţii în această perioadă. Fiecare dintre noi a avut o contribuţie majoră, unii au salvat bătrâni, alţii copii - ca în situaţia noastră, ori au ajutat la decolmatarea unui bazin cu care se alimenta localitatea cu apă potabilă etc.”

 

Dăscălescu este unul dintre cei mai devotaţi jandarmi vâlceni, practicant de arte marţiale şi alpinist. A făcut parte din grupa Antitero pe vremea când era subofiţer, iar între timp a absolvit Academia de Poliţie şi a fost avansat în grad şi funcţie. Misiunile pe muchie de cuţit, în comunităţi violente, precum cele înarmate cu săbii şi cuţite, nu-i sunt deloc străine, scrie Adevărul.

 

Practică artele marţiale, kickboxingul, alergările şi exerciţiile de forţă. A ajuns la jandarmi după ce a efectuat stagiul militar într-o unitate de profil. A venit de la Botoşani tocmai la Drăgăşani - Vâlcea, unde exista la acea vreme o şcoală de subofiţeri jandarmi şi n-a mai plecat fiindcă aici şi-a cunoscut şi jumătatea.

 

„Şi acum dorm, ca şi în urmă cu 10 ani, tot cu telefonul sub pernă şi răspund la primul apel. Nu se pune problema că sunt în concediu, e zi sau noapte, întotdeauna răspund la telefon. O iau ca pe o obligaţie pe care trebuie s-o respect”, ne-a mărturisit jandarmul când ne-am scuzat că-l deranjăm din concediul de odihnă.

 

Cursurile de alpinism le-a făcut la Sinaia şi s-a specializat şi în ambarcaţiuni cu motor, motiv pentru care este matelot întotdeauna când se organizează acţiuni împotriva braconajului piscicol.

 

 

download from google play download from apple store