Un botoşănean a primit rolul principal în cel mai nou serial marca Pro Tv - FOTO

Un grup de șase foști colegi reînnoadă firul prieteniei, sub ochiul pătrunzător al dirigintei lor. Alături de actorul din Botoşani, joacă Oana Pellea, Diana Roman, Cosmin Natanticu, Aida Economu, Paul Diaconescu și Andrei Cojanu.

 

De joi, 13 septembrie, ora 21.30, îl putem vedea pe actorul din Botoşani Andrei V. Ciopec în noul serial Triplusec de la Pro TV. Reuniune de clasă, la 15 ani de la absolvire.  Botoşăneanul a acordat recent  un interviu Revistei Avantaje în care a vorbit despre noul film marca Pro tv şi cum a ajuns în distribuţia serialului.

 

Nu ești la prima apariție pe PRO TV. Cam câte s-au adunat?

 

Eu, de-a lungul timpului, am luat parte la mai multe producții Frame Film difuzate pe PRO TV. Am început cu un rol de electrician în „Las Fierbinți”. Am fost chemat la casting de directorul de casting Domnica Cîrciumaru. A urmat Ivan, Vanea, din „Atletico Textila”, un rol ceva mai consistent, care s-a extins pe durata celor trei sezoane. În urma Galei Hop din 2014, am fost invitat la TIFF. În anul ăla (2015), am avut 4 filme la TIFF. Acolo Domnica Cîrciumaru m-a propus pentru un rol de avocat în filmul „The Wanderers / Vânătorul de spirite”, cu Armand Asante. Am apărut și într-un episod din „Ai noștri”. Cam astea au fost colaborările cu PRO TV, din 2013 până acum, și au venit gradat, ca întindere și consistență a personajului. Acum pot să spun că am și eu un rol principal, fiind parte din personajul principal colectiv.

Cum ai ajuns în distribuția serialului „Triplusec”?

 

Făcusem „Dănilă Prepeleac” la TVR și acolo, pe partea de producție, erau fetele de la Adenium Film, Cristina Panait și Cristina Ceaușu, și m-au ținut minte. S-a făcut un prim episod pilot de vreo 40 și ceva de minute. Am fost chemat. Nu era un rol principal, personajul meu era unul din mulții colegi ai celor cinci personaje principale. Apoi s-a decis că se va face pe bune. S-a făcut un al doilea episod pilot, de o oră și ceva. Am fost chemați toți cei care am participat la primul pilot, plus alți câțiva oameni. Pentru că le-a plăcut și natura personajului meu, și felul în care l-am interpretat, i-au dat o valoare mult mai mare. Astfel încât a devenit parte componentă din acest grup de, acum, șase personaje.

Și ați dat drumul la serial…

 

Proiectul a primit OK-ul să fie dezvoltat într-un serial și am început filmările pe 14 august. Așteptările au fost lungi, uneori chinuitoare, dar și plăcute. A venit momentul frumos în care ni s-a dat fiecăruia scriptul episoadelor. Cu o lună înainte am început repetițiile, ne-am sudat ca echipă, ne-am dezvoltat personajele… și încă vom mai crește.

Ce fel de serial este, de ce factură?

 

Luat așa, la prima mână, s-ar putea spune că este un serial de comedie. Dar este mult mai mult de atât. Din punctul meu de vedere, serialul ăsta e o transpunere în contemporaneitate a seriei de filme „Brigada Diverse”, dar și cu multe elemente caragialiene, cu momente absurde gen Eugen Ionesco, cu momente de suprarealism. Deși are un stil eclectic, este, totuși, foarte omogen. Păstrează un fir de umor specific pe care regizoarea Letiția Roșculeț l-a implementat foarte bine pe tot parcursul. Cred că este un serial pentru tinerii de toate vârstele.

Simți că-ți antrenează tot potențialul filmul ăsta? Pentru că actoria nu este singurul tău talent.

În fiecare episod este și câte o apariție muzicală, din muzica veche românească, dar și din cea contemporană. Făcută chiar de trupa OSA, formația personajului Nicu, pe care îl joc. Personajul, în film, este cântăreț. Un pic speculant, cu suflet mare, care încearcă să ajute, dar mereu încurcă mai tare decât ajută. Iar trupa este chiar aceea pe care am format-o acum câțiva ani. Eu scriu versurile de la melodiile din serial pe care le fac cu trupa OSA. Trupa OSA este chiar trupa pe care am format-o acum câțiva ani. Am avut spectacolul „O seară altfel”, cu anagrama OSA. După ce s-a terminat proiectul ăsta, a rămas trupa cu nume cu tot. Am luat locul II la festivalul de folk de la Ipotești cu piesa „Aripi” și ne-am integrat și în acest serial. Eu scriu versurile, compunem melodiile împreună, le propunem Letiției, ea le validează, le înregistrăm și își găsesc locul în anumite momente ale serialului.

Cât ai în comun cu personajul tău, Nicu?

 

Mă descopăr și mă redescopăr cu fiecare personaj pe care îl joc. Cu Nicu am în comun pasiunea pentru muzică. Am momente în care sunt, poate, mai lăudăros decât personajul meu, și totuși nemulțumit, cu aspirații mari, fondate sau nefondate. Și un sistem propriu de valori, credința puternică. O să fie un episod în care o să fie relevată această latură de credință a lui. Fiecare personaj în parte din acest serial este foarte bine definit, dar are și o paletă largă în care se poate manifesta. Tocilarul nu e doar tocilar – are și alte valențe care ies la iveală în anumite contexte. Sunt acele momente critice din viață în care te trezești că ai niște componente pe care era un strat mare de praf.

Cum e să lucrezi cu Oana Pellea?

 

În film, ea e diriginta noastră. E acel ochi foarte pragmatic, dar și foarte spiritual, care puctează dintr-un anumit unghi momentele care se întâmplă în serial. Și care trage concluzii foarte pertinente. Oana Pellea este foarte răbdătoare, foarte îngăduitoare. Permite omogenizarea grupului în așa fel încât să nu se facă distincție între generații. Este și mâna regizoarei Letiția Roșculeț care a reușit să ne aducă într-un punct foarte frumos. A făcut așa încât ne-am cunoscut noi între noi, și profesional, dar și uman. Și fiecare personaj episodic care vine găsește o echipă deja formată, dar care nu are un gard de protecție și care primește pe oricine.

Cam în ce ritm se filmează? Și câtă strictețe e acolo, la filmări?

Am început filmările pe 14 august și le vom încheia în jur de 30 septembrie. Ritmul este cam de un episod în trei zile și jumătate. Care trebuie apoi colorizat, montat, sincronizat… Ceea ce-mi place foarte mult este că nu s-a ținut cu încrâncenare de vreo replică anume, de vreo situație anume. Actorul chiar poate avea un aport creativ. Sunt multe scene în care actorii au mai modificat, au mai scos, au mai adăugat – după cum au simțit. Sunt lucruri găsite la repetiții sau chiar în timpul filmării. Și, de obicei, sunt aprobate.

Deci, să ne așteptăm la ceva care o să ne placă, nu-i așa?

 

Este un serial colorat, un serial din care fiecare poate trage o concluzie sau poate să plece cu un bagaj îmbogățit, în funcție de cunoștințele pe care le are în momentul în care se uită la serial. Locațiile sunt foarte interesante. Costumele sunt foarte bine făcute. Muzică făcută la Unda Recordings, de Marius Lefterache.

Începând de pe 13 septembrie, la 21.30, după „Las Fierbinți”, în fiecare joi, lumea are șansa  de a servi un triplusec pe Pro Tv.

download from google play download from apple store