Ultrasul care a aruncat cu un scaun la Dinamo - FC Botoșani, a scăpat: Vor fi inițiate discuții cu organizatorii de competiții sportive de fotbal

A trecut aproape o lună de când un suporter a aruncat cu un scaun spre tușierul Cosmin Bojan, la meciul Dinamo - FC Botoșani, scor 2-2, din etapa cu numărul 11 în SuperLiga României. 

 

Mai exact, 24 de zile, dar huliganul în cauză nu a fost identificat de autorități nici până acum și a scăpat basma curată, deși n-ar avea ce să mai caute pe stadioane, scrie digisport.ro.

 

Pe 10 octombrie, cei de la Jandarmeria București au primit o solicitare pe legea 544/2001, din partea Golazo, iar răspunsul la întrebarea "A fost spectatorul care a aruncat cu un scaun din tribună în direcția arbitrului asistent?" a fost negativ. 

 

"În urma producerii incidentului, jandarmii au efectuat activități specifice de identificare a autorului, a eventualilor martori oculari care să dea relații despre acesta și fapta comisă şi au fost vizionate filmările puse la dispoziție de către administratorul stadionului. Astfel, în urma acestor demersuri, nu a putut fi identificată persoana în cauză.

 

Având în vedere că nu s-a reuşit identificarea autorului incidentului, pentru evitarea pe viitor a unor situații similare, vor fi inițiate discuții cu organizatorii de competiții sportive de fotbal, în scopul îmbunătățirii eficienței sistemelor de supraveghere video din interiorul arenelor sportive, astfel încât să fie acoperită o suprafață cât mai mare a tribunelor.

 

Sistemul video al arenei sportive nu a surprins acțiunea spectatorului, motiv pentru care nu a fost posibilă identificarea acestuia și stabilirea vinovăţiei, cu privire la distrugerea scaunului şi aruncarea acestuia. Lipsa elementelor probatorii, precum imagini video sau martori oculari, fac imposibilă identificarea şi tragerea la răspundere a autorului acestui incident.

 

Subliniem faptul că, în conformitate cu prevederile art. 5, alin. 1 din Legea nr. 4 din 2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare, răspunderea pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în interiorul arenelor sportive revine organizatorului, care poate încheia în acest sens contracte de prestări servicii, în condițiile legii, cu societăţi specializate de protecţie şi pază sau, în lipsa acestora, cu poliția locală", a fost răspunsul Jandarmeriei București.