Ultimul drum pe străzi interzis prin lege, ignorat de credincioşi

 

În ciuda faptului că atât la nivel naţional cât şi prin Hotărâre de Consiliu Local cortegiile funerare au interzis pe străzile oraşului, aceste defilări triste formate din oameni cu straie cernite încă mai pot fi văzute periodic scurgându-se încet spre porţile cimitirelor.

Date fiind şi obiceiurile creştineşti, botoşănenii cu greu pot fi dezobişnuiţi să renunţe la cortegiile funerare în favoarea maşinilor cu care să-şi conducă apropiaţii pe ultimul lor drum. Ce-i drept puţini ar avea curajul să reclame o astfel de situaţie, deşi mulţi ar prefera să fie scutiţi de imaginea tristă a acestor alaiuri care nu de puţine ori pun nervii şoferilor la încercare.
Nu au fost nici reclamaţii pe această linie. Cred că oamenii ar trebui să înţeleagă, fiecare în parte. Pentru că nu sunt eu vinovat ca cetăţean să trebuiască să stau câte jumătate de oră în tramvai pe Sucevei până în capătul 1 ca să treacă cortegiul funerar”, a declarat Liviu Toma, director adjunct la Urban Serv.
[[banner]]
O soluţie pentru a mai reduce din numărul acestor cortegii de pe străzile oraşului ar fi amenajarea a unei capele şi la Cimitirul Pacea unde decedatul poate fi depus pentru ca apropiaţii şi cunoscuţii să-şi poată lua rămas bun de la el. Astfel, s-ar renunţa la „defilarea” din oraş.
Noi o să încercăm pe cât posibil odată cu extinderea Cimitirului Eternitatea să face o documentaţie ca pe lângă diverse lucrări ce se vor face acolo să putem prinde şi o capelă, nu ştim la ce standarde şi ce dimensiuni dar ar fi bine să existe. Dacă la Pacea există, la Eternitatea e cam dificil”, a mai spus directorul de la Urban Serv.
Cimitirul Eternitatea ar urma să fie extins în urma transferului unui teren de la Oficiul de Ameliorare şi Reproducere în Zootehnie (OARZ) către Consiliul Local. (G.E.)
CITEŞTE:
 Funeralii în anonimat: Doctoriţa moartă în casă dusă la groapă de străini – FOTO&VIDEO