Trecem la ora de iarnă, ATENȚIE la efecte negative semnalate de medici

În ultimii ani, Comisia Europeana a propus renunțarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa. Cum nu s-a luat încă nicio decizie oficială, ora de iarnă se va schimba și în 2020.

 

Ministerul Sănătății din România susține încă din 2018 renunțarea la schimbarea sezonieră a orei deoarece, după cum spun și experții, lasă urme negative în corpul uman, indiferent de vârstă.

 

Medicii spun că trecerea la ora de iarnă este resimțită cel mai mult de copii și de persoanele în vârstă. Printre afecțiunile pe care aceștia le resimt se numără: insomnii, oboseala, anxietate si dureri de cap.

 

 

Ce este ora de iarnă?

 

E denumirea generică acordată în momentul în care revenim de la ora de vară la cea de iarnă. Este adaptarea timpului după lumina zilei care, pe timp de iarnă, începe mai târziu decât pe timp de vară. Este cunoscut faptul că, pe timp de vară, facem economie datorită luminii naturale a dimineților care încep mai devreme.

 

Multe țări nu au adoptat ora de vară. Motivul este grija față de cetățeni deoarece mulți dintre ei erau bulversați și comportamentul lor devenea haotic. În plus, la locul de muncă le scădea randamentul. Același lucru se întâmplă la școală și cu unii copii.

 

 

2020: Când se face trecerea

 

Trecerea la această oră în 2020 se face pe data de 24 spre 25 octombrie.

 

O să fie ultimul weekend din luna octombrie. Ora locală 04:00 AM va deveni ora locală 03:00 AM.

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store