Tineri aruncați în hăul depresiei din cauza Internetului!

Un alt fenomen îngrijorător pe care medicii îl constată în rândul tinerilor, este legat de viața socială tot mai săracă, de interacțiunea cu persoanele din jur, care a devenit deficitară din cauza metodelor virtuale de a comunica.

 

Internetul are, de departe, părți pozitive, dar folosit în exces, dăunează, întocmai ca oricare alt viciu. Doctorul Aurel Tinca, coordonator al Secției de Pediatrie de la Spitalul Județean „Mavromati”, motivează supra-tehnologizarea ca fiind una dintre cauzele stărilor depresive și anxioase care pun stăpânire pe tineri, alături de consumul de droguri și stupefiante, dar și de educația deficitară.
„Predispoziții către stările depresive, la stări anxioase sau alte stări care duc la astfel de tentative din partea tinerilor au existat și vor exista atâta timp cât exista omenirea, independent de voința cuiva. Sigur că se iau măsuri, este vorba despre educație, despre a elimina consumurile mari de droguri și stupefiante de alte natură, de comunicarea exagerată pe Internet, copiii ăștia au ajuns să nu mai vorbească, să se transforme într-un fel de pseudo-autiști, ei nu mai comunică între ei, comunică și când stau la aceeași masă, vorbesc prin telefon”, a declarat acesta.
Vina nu este a nimănui, spune medicul. „Probabil că modernismul, supra-tehnologizarea, a venit pe un popor nepregătit, cum se întâmplă la noi”.
Acesta a adăugat că efectele pe termen lung ale acestei dependențe sunt grave și printre acestea se numără interesul scăzut pentru educație, pentru muncă, și pentru valorile consacrate în timp, însă este o chestiune care se tratează în interval de ani.
(C.B.)
CITEȘTE:
 Opinia unui medic botoșănean zguduie Religia: Credința absolut tâmpită și necontrolată, poate să ducă la suicid