Sute de angajaţi de la „Mavromati” riscă să rămână fără loc de muncă

 

O altă măsură luată în calcul de autorităţile judeţene împreună cu conducerea Spitalului Judeţean Mavromati prin care s-ar mai putea reduce din cheltuielile financiare ale unităţii spitaliceşti ar fi o reducere drastică de personal medico sanitar.
Potrivit reprezentanţilor spitalului, deocamdată nu a fost luată nici o hotărâre definitivă şi că se vor încerca şi alte soluţii prin care să se poată obţine economii. „Punctul meu de vedere este să mai facem economii unde se mai poate şi vom vedea în continuare ce indicatori vor fi mai buni. Disponibilizările sunt ultima variantă”, a declarat Gheorghe Damian, managerul Spitalului Judeţean Mavromati.
De asemenea, şi conducerea Consiliului Judeţean (CJ) susţine că pe unele dintre secţiile unităţii spitaliceşti gradul de ocupare al saloanelor cu pacienţi este mult prea mic faţă de cel al cadrelor medicale. „După o primă analiză ca să ne încadrăm şi sigur, e un râs amar, aşa ar trebui să discutăm sau să luăm în calcul 300 de salariaţi de acolo. Am plecat de la o analiză a gradului de încărcare de pe toate secţiile unde gradul de ocupare al paturilor sunt şi de 38% până la 70-80% până la 100%, cu alte cuvinte avem secţii unde sunt numai 40% din paturi ocupate, asta în condiţiile în care asistenţa şi partea medicală este asigurată 100% ”, a declarat Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele CJ Botoşani.  Nu în ultimul rând, acesta a precizat că în cazul acestor secţii, situaţia trebuie regândită personalul nu poate fi pe un anumit compartiment 100% asta în condiţiile în care pacienţii ca şi grad de ocupare pe secţie sunt doar 40% de paturi ocupate.
CITEŞTE:
 Soluţie de criză la Mavromati: Analize medicale cu plată pentru asiguraţi