Supermarketuri și abatoare luate la puricat: UNDE s-a găsit bacteria E.Coli

Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte.

 

Este vorba despre o probă recoltată din produsul carne tocată vită, supermarket, judeţ Gorj, de 3 probe rezultate de pe suprafaţa carcasei de ovine (test de sanitaţie) dintr-un abator din judeţul Vâlcea, de alte 3 probe rezultate de pe suprafaţa carcasei de ovine (test de sanitaţie) dintr-un abator din judeţul Sibiu şi 3 probe rezultate de pe suprafaţa carcasei de ovine (test de sanitaţie) dintr-un alt abator din judeţul Timiş.

 

„În perioada 3 octombrie 2016 – 14 octombrie 2016, în cadrul acestui Plan Naţional de Control au fost prelevate şi analizate un număr de 96 probe, din următoarele categorii de produse carne (sanitaţie carcasă bovine, sanitaţie carcasă ovine, mici vită oaie, carne tocată vită, pastramă oaie afumată, carne tocată mânzat, carnaţi proaspeţi); lapte şi produse din lapte (lapte crud vacă, caş vacă, brânză telemea, caşcaval, brânză de capră)”, se arată într-un comunicat ANSVSA.

 

Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, desemnate şi instruite pentru a desfăşura acţiunile din cadrul acestui Plan, au prelevat probe, conform planificării, din judeţele: Timiş, Călăraşi, Cluj, Botoşani, Gorj, Iaşi, Suceava, Vâlcea, Maramureş, Mureş, Vrancea, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman, Ilfov, Satu Mare, Sibiu, Prahova, Bucureşti, Neamţ, Bistriţa Năsăud, Buzău.
Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene, au efectuat controale oficiale la unităţile în care s-a depistat şi comercializat produsele incriminate şi au dispus măsurile prevăzute în Planul Naţional de Control.

 

Potrivit raportului Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16 mai 2016-14 octombrie 2016 au fost efectuate 1079 de probe, din care buletinele de analiză au confirmat prezenţa Escherichiei Coli verotoxigenă într-un număr de 55 de probe. Sursa: România Tv.