ŞOCANT : Şoferul unui microbuz a lăsat elevii în drum fiindcă i s-a micşorat salariul

 

Întîmplări incredibile în cel mai nordic oraş al judeţului. 34 de copii au fost lăsaţi în drum de şoferul unui microbuz şcolar după ce acestuia i s-a micşorat succesiv salariul şi a ajuns să cîştige doar 260 de lei pe lună.

Darabani

Şoferul a refuzat să aducă elevii acasă de la şcoală

Conform Dărăbăneni.ro, ca urmare a micşorării bugetului Grupului Şcolar Darabani cu 5%, s-au operat reduceri drastice, printre care s-a recurs şi la trecerea cu jumătate de normă a şoferului microbuzului şcolar. În momentul aflării deciziei, conducătorul auto s-a prezentat la conducerea instituţiei de învăţămînt, pentru a preda cheile maşinii aflate în custodie. Asta după ce transportase preşcolarii şi elevii din Eşanca şi Bajura la şcolile şi grădiniţile din Darabani. Ioan Plugaru a răbufnit şi a refuzat să efectueze şi returul. „Aşa ceva numai la un CAP se poate întîmpla. Am fost la un moment dat şofer şi m-am trezit peste noapte cioban. Eu vin la şcoală şi lucrez cu o singură mână? MicrobuzAm avut un salariu în valoare de 570 RON şi după reducerea la jumătate de normă şi cea cu 25% a Guvernului am ajuns să-mi întreţin familia cu aproape 260 RON. Eu am rate în bancă cu credite contractate în momentul salariului de 570 RON. Acum ce fac?”, a afirmat indignat şoferul Grupului Şcolar Darabani. El susţine că a absolvit examenul pe post cu media 9,45 dintre 7 candidaţi şi a fost singurul care deţine toate categoriile de şofer profesionist.

Copiii au fost aduşi cu maşina personală a unui angajat al Primăriei

Cum Ioan Plugaru a fost de neclintit în decizia sa primarul Ghiorghi Burlacu a trimis un angajat al Primăriei cu permis de conducere care, cu maşina personală, a preluat toţi elevii de la unităţile de învăţămînt şi i-a dus acasă. „Este o situaţie foarte delicată. Prin hotărârea Consiliului de Administraţie al Grupului Şcolar Darabani, s-a decis reducerea tuturor cheltuielilor cu 5% şi implicit trecerea la jumătate de normă a şoferului instituţiei. Nemulţumit de salariul actual, el nu vrea să renunţe la post, să îşi dea demisia, ţine cu tot dinadinsul să intre în şomaj”, a afirmat Alin Prisăcariu, directorul Grupului Şcolar Darabani. Problema este că, dacă îşi dă demisia, salariatul liceului nu mai beneficiază de indemnizaţia de şomaj.

Nu este clar cine este răspunzător de transportul elevilor

Totul s-a întîmplat miercurea trecută, iar incredibilul caz a ajuns şi la urechile Adei Macovei, inspectorul şcolar general fiind informată chiar de primarul de Darabani. Primul răspuns al acesteia a fost că Primăria Darabani trebuie să-şi facă ordine în curtea proprie. Este adevărat că majoritatea microbuzelor destinate transportului şcolar sunt arondate primăriilor locale, dar în cazul de faţă el aparţinea Grupului Şcolar Darabani, cu precizarea că era în întreţinerea Primăriei Darabani.