Şlincu tot mai aproape să fie şef peste aproape 1.000 de salariaţi

 

Dorohoianul Dan Şlincu este tot mai aproape de scaunul de director executiv în fruntea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Botoşani. Susţinut politic de alianţa aflată la guvernare, Şlincu va prelua astfel funcţia deţinută în prezent de Daniela Juravlea care se află la conducerea instituţiei cu titlu de interimat.
De altfel, Dan Şlincu a fost deja încadrat în cadrul Direcţiei Copilului încă de la începutul lunii septembrie a anului trecut iniţial pe un post de şef serviciu iar ulterior pe funcţia de director executiv adjunct interimar şi a condus „din umbră” obţinând astfel experienţa necesară în fruntea unei deconcentrate. El va deveni oficial director după data de 21 ianuarie 2012 când a fost programat concursul la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici de la Bucureşti.
Printre cerinţele pe care trebuie să le îndeplinească pentru a ocupa funcţia de conducere, Şlincu trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în psihologie, sociologie, asistenţă socială, ştiinţe umaniste şi arte, ştiinţe administrative, ştiinţe juridice, ştiinţe economice, medicină sau studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management, ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice. Angajatorul precizează că la examen pot participa şi absolvenţi cu diplomă de licenţă ai învăţământului universitar de lungă durată în alte domenii, cu condiţia să fi absolvit studii postuniversitare sau studii de masterat în unul din domeniile menţionate mai sus, precum şi programe de formare şi perfecţionare în administraţia publică şi cere totodată o vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice minimum 3 ani.
Nu în ultimul rând, în cadrul interviului candidaţii au obligaţia de a prezenta şi de a susţine un referat cuprinzând analiza sistemului de asistenţă socială şi protecţia copilului din judeţ, precum şi propuneri de restructurare, sau după caz, de dezvoltare a acestui sistem la nivelul judeţului Botoşani.
CITEŞTE:
 Ţurcanu & Portariuc, aranjamentele şi ilegalităţile prin care îşi fac pilele directori