Primăria în 2013 - „iubire cu forţa” cu hingherii de maşini

 

Cu toate că de la preluarea municipalităţii actualii şefi din Primărie şi-au propus printre altele şi rezilierea contractului cu firma de ridicat maşini HSR, în cele din urmă „despărţirea” s-a dovedit a fi una anevoioasă.

Sarcina privind anularea contractului încheiat cu HSR i-a revenit viceprimarului Cosmin Andrei care a avut deja o serie de întâlniri cu administratorul societăţii în decursul anului trecut şi a dispus de asemenea şi o serie de controale care nu au avut însă efectul scontat. Motiv pentru care şi în noul an înţelegerea contractuală dintre cele două părţi îşi menţine valabilitatea, cu noi eforturi de reziliere. „Am trimis o informare către compartimentele de edilitare, transporturi şi taxe locale prin care să facem un calendar al reglementărilor deficienţelor găsite în urma controalelor pe care le-am efectuat”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.
Edilul a mai declarat că dată fiind situaţia actuală, firma de ridicat maşini îşi va continua activitatea de blocare a autoturismelor parcare neregulamentar şi nu a putut oferi deocamdată un termen până când societatea îşi va înceta activitatea. „Până la rezilierea contractului îşi continuă activitatea. Nu aş vrea să mă hazardez să dau un termen pentru că implică nişte chestiuni juridice, dar în momentul în care vom avea acest calendar cu deficienţele şi cu termenul până la care ei trebuie să se conformeze, putem să vorbim şi despre o reziliere dacă nu va fi respectat”, a mai spus Cosmin Andrei. De altfel, HSR a intrat în insolvenţă financiară după un proces derulat la Tribunalul Botoşani care nu a durat nici măcar două luni de zile.
CITEŞTE:
 HSR a intrat în insolvenţă