Lombardia a devenit, în conștientul colectiv, sinonim cu coșmarul. Regiunea din nordul Italiei se confruntă cu un număr uriaș de cazuri de infectare cu coronavirus.
Doar joi, de pildă, numărul de cazuri de infectare cu coronavirus în regiunea Lombardia din nordul Italiei a crescut cu aproximativ 2.500, a anunţat preşedintele regiunii, Attilio Fontana.
"Numerele de azi nu sunt bune, din păcate. A avut loc o creştere bruscă faţă de zilele precedente", a declarat Fontana presei. Miercuri se înregistraseră 1.643 de cazuri noi, iar totalul urcase la 32.346.
Cum trăiesc oamenii în una dintre cele mai afectate locuri din întreaga lume?
Cum trăiesc botoșănenii care nu s-au întors acasă, preferând să rămână împreună cu familiile lor în țara în care au un loc de muncă?
Dan Chipăruș este din Botoșani și, de mulți ani, și-a găsit rostul în țara lui Dante. A plecat în Italia împreună cu soția și cei doi copii.
A explicat, pentru Botoșăneanul.ro, că de mai bine de patru săptămâni familia sa a adoptat un stil de viață altfel decât până acum. Într-un orășel cu 1.000 de locuitori din regiunea Lombardia.
”Practic, de patru săptămâni tot ce facem și tot ce atingem dezinfectam. Nu ieșim decât pentru strictul necesar și asta cu toate că trăim într-un orășel micuț cu puțin peste 1.000 locuitori. Lumea a înțeles și fiecare se comportă cum poate mai bine respectând pe cel de lângă el. Nu avem nici un caz, cu toate ca suntem în Lombardia”,
Dan Chipăruș
Botoșăneanul constată cu mirare că în România nu vede aceeași îngrijorare.
”Eu am încercat sa explic la toți fără să sperii pe nimeni ce și cum se știe aici despre virusul acesta, am gândit că așa este corect”,
Dan Chipăruș
Optimismul este încă la cote rezonabile. Chiar dacă cifrele sunt în continuare amețitoare.
”Vom trece cu bine. Suntem aproape de vârful epidemiei. În 2-3 zile ar trebui sa înceapă să scadă numerele și cam în două săptămâni să se reducă și presiunea pe sistemul sanitar”,
Dan Chipăruș
Botoșăneanul are și un sfat pentru cei de acasă. O măsură despre care spune că, chiar dacă nu i se acordă atenția cuvenită, este foarte importantă.
”O măsură de prevenire pe care nu o văd promovată mai pe nicăieri este asta: consumați mâine tot ce cumpărați astăzi și nu poate fi dezinfectat (pâine, fructe, produse de patiserie etc.). Virusul ajuns pe aceste produse și alte suprafețe nu mai are putere de a infecta după 15-20 ore”,
Dan Chipăruș
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL: