SENTINȚĂ de la Suceava în dosarul șpăgilor de la Poliția Rutieră – PEDEPSELE primite de polițiști 

Încă un lot din dosarul polițiștilor de la Serviciul Rutier Botoșani a fost condamnat.

 

Trei foști agenți rutieri și-au aflat astăzi pedepsele la Tribunalul Suceava. 

Cei trei au fost condamnați la închisoare cu suspendare și vor trebui să efectueze muncă în folosul comunității. 

De asemenea timp de patru ani nu mai au voie să lucreze în sectorul operativ al Poliției. 

 

Iată pedepsele:

 

 

Constantin Ciprian Rusu a fost condamnat la o pedeapsă de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în forma continuată, Instanța aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării unor drepturi respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta, şi anume aceea de agent de poliţie, pe o durată de 4 ani. 

Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. 

 

Fostul polițist trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 90 de zile. 

De asemenea, instanța menţine măsura asigurătorie a sechestrului institutită prin ordonanță asupra autoturismului marca Skoda Octavia aflat în proprietatea inculpatului până la concurenţa sumei de 3.260 lei, în vederea confiscării speciale și garantării executării cheltuielilor judiciare. 

 

Lui Constantin Ciprian Rusu i-au fost confiscate sumele de 100 lei, 100 lei și 50 lei, reprezentând 1/3 din sumele de bani primite cu titlu de mită, stabilite în mod cert, de echipajele de poliţie din care a făcut parte inculpatul, precum şi prin echivalent a sumei de 120 lei, reprezentând 1/2 din contravaloarea cantităţii de produse lactate, primită cu titlu de mită de echipajul de poliţie din care a făcut parte inculpatul la data de 12.11.2020, ora 15:15. 

 

 

Constantin Dorel Gherasim

 

a fost condamnat la o pedeapsă de 2 (doi) ani şi 4 (patru) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în forma continuată.

Condamnă inculpatul la o pedeapsă de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit, în formă continuată.

 

sentință Curtea de Apel Suceava .

„În temeiul art. 38 alin.1 Cod penal raportat la art. 39 alin.1 lit. b Cod penal contopeşte pedepsele aplicate în prezenta cauză şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 (doi) ani şi 4 (patru) luni închisoare, la care adaugă un spor obligatoriu de 8 (opt) luni închisoare reprezentând 1/3 din cealaltă pedeapsă aplicată, urmând ca, în final, inculpatul să execute o pedeapsă rezultantă de 3 (trei) ani închisoare”,

 

Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei rezultante sub supraveghere și în acest caz. Fostul polițist va trebui să efectueze muncă în folosul comunității pentru 3 luni. 

De asemenea, se menține sechestrul asigurator asupra sumei de 3.400 lei din suma totală de 3.500 lei, pusă la dispoziția instanţei de către inculpat.

 

 

Mihai Romanescu

 

 a fost condamnat la o pedeapsă de 2 (doi) ani şi 4 (patru) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în forma continuată

 

Condamnă inculpatul la o pedeapsă de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit. 

 

sentință Curtea de Apel Suceava

„Contopeşte pedepsele aplicate în prezenta cauză şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 (doi) ani şi 4 (patru) luni închisoare, la care adaugă un spor obligatoriu de 8 (opt) luni închisoare reprezentând 1/3 din cealaltă pedeapsă aplicată, urmând ca, în final, inculpatul să execute o pedeapsă rezultantă de 3 (trei) ani închisoare (...) În temeiul art. 91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei rezultante sub supraveghere”

 

Instanța menține măsura asigurătorie a sechestrului institutită asupra asupra sumei de 3.100 lei din suma totală de 3.200 lei, pusă la dispoziția organului de urmărire penală de către inculpat. 

 

Fiecare dintre cei trei polițiști sunt obligați la plata către stat a unei sume de 5.000 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de acesta, din care suma de 2.900 lei din cursul urmăririi penale. 

 

Suma de 1.350 lei reprezintă onorariul avocatului desemnat din oficiu. 

 

 

Decizia poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.