Şeful de la ANRSC îngrijorat de închiderea gropii de gunoi de la Botoşani

 

Daniel Alexandru, directorul adjunct al ANRSC a emis un comunicat de presă prin care trage un semnal de alarmă cu privire la închiderea rampei de gunoi de la Botoşani începând din luna iulie a acestui an dar şi ca costurilor care urmează a fi suportate de societatea locală de salubrizare în cazul transportului deşeurilor în alte localităţi.

Depozitul de deşeuri din municipiul Botoşani  îşi încetează activitatea începând cu 17 iulie 2012 conform HG.349/2005. În judeţul Botoşani rămân operabile doar depozitele din oraşele Darabani şi Săveni, dar care au o capacitate redusă de primire a deşeurilor. Dacă nu se urgentează construcţia  depozitului ecologic de la Stăuceni , vom avea o problemă la nivel de judeţ privind gestiunea deşeurilor.
Municipiul Botoşani generează aproximativ 3.000 tone lunar  iar tariful de depozitare este de 25 lei /tonă la Darabani şi de 27 lei /mc la Săveni, operatorul de salubrizare din Botoşani  va plăti  costul aferent transportului şi depozitării la unul din cele doua  depozite. Prin valorificarea reciclabilelor generate în municipiul Botoşani operatorul Urban Serv va putea acoperi costurile de transport şi depozitare a deşeurilor menajere la altă groapă nefiind necesară o creştere a taxei de salubrizare. Costul reciclabilelor este de aproximativ 350 lei tona de PET şi 65 euro tonă de hârtie/carton” a declarat Daniel Alexandru director adjunct ANRSC.
Citeşte şi:
Șeful de la Urban Serv vrea rampă de gunoi temporară la marginea orașului