Şef de instituţie muştruluit de prefect şi director de cancelarie

 

În cadrul Colegiului Prefectural de astăzi, una dintre temele de dezbatere a fost privitoare la prezentarea gradului de absorbţie a fondurilor europene la nivelul judeţului Botoşani pentru dezvoltarea rurală, raport care a fost prezentat de reprezentanţii a două instituţii cu implicare în domeniu, de la Botoşani.

"Verificaţi materialele"

Cel care a început prezentarea propriu zisă a fost Alexandru Chiş, şeful Compartimentului de Dezvoltare Rurală Judeţeană (CDRJ) aflat în subordinea Autorităţii de Management pentru Programul de Dezvoltare Rurală (AMPDR) şi care preţ de aproximativ 20 de minute, ajutat şi de un angajat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură a încercat să prezinte situaţia fondurilor europene atrase în judeţ.

Materialul prezentat nu a fost însă pe placul prefectului Costică Macaleţi care le-a solicitat atât salariaţilor din Prefectură cât şi celor care le întocmesc să evite „vorba lungă” şi să fie mai expliciţi în ceea ce vor să prezinte. „Vreau să atragatenţia, cei care se ocupă cu materialele pentru Colegiu Prefectural mai multă atenţie în sensul că să le mai simplificaţi şi să fie mai punctuale. Nu am înţeles de exemplu din ceea ce s-a spus câţi bani a absorbit judeţul Botoşani dintr-un material atât de generos. După ce facem o analiză a materialelor să încercăm să le transmitem primăriilor care la rândul lor să aibă în vedere ceea ce spuneţi dv. Deci verificaţi materialele, să fie mai succinte şi mai aplicabile”, a spus prefectul Costică Macaleţi.

"Aş vrea să aveţi o atitudine corespunzătoare"

Mai mult decât atât, înainte de a da citire materialului Alexandru Chiş a declarat ceva de genul că, dat fiind faptul că structura pe care o coordonează şi-a pierdut personalitatea juridică, nu are calitate de membru în Colegiul Prefectural. A fost însă contrazis de directorul cancelariei prefectului, Viorica Afrăsânei care i-a solicitat să aibă o atitudine corespunzătoare. „Vreau doar o corectură să fac, sunteţi membru al Colegiului Prefectural, sunteţi la conducerea unui structuri a unei agenţii naţionale care este o instituţie a statului şi prin ordin al prefectului, Colegiul Prefectural se constituie prin ordin al prefectului. Am mai avut această discuţie încă de anul trecut aş vrea să vă conformaţi şi să aveţi o atitudine corespunzătoare aşa cum au şi ceilalţi colegi, membri ai Colegiului Prefectural. De altfel sunt şi alte instituţii care sunt cu statut similar”, i-a replicat Viorica Afrăsânei.
CITEŞTE:
 ACUM: Directorimea în şedinţă cu prefect şi preşedinte CJ şi doi şefi noi