SCRIE SCRIITORUL: Minciuna pătează totul în jurul ei

Odată ce minciuna stă cu premierul la masă, putem afirma că deja are rang zero, este cea mai des utilizată formă de exprimarea  la cel mai înalt nivel. Era de anticipat, Victor Ponta a exersat câţiva ani buni plagiatul până să performeze în minciună,  în urma muncii pe tărâmul neadevărului a obţinut titlul de doctor şi fotoliul de şef la Palatul Victoria.

 

Poate că dacă doar premierul ar minţi,  lumea l-ar  ignora având  încredere în ceilalţi miniştri, dar după cum se învârt lucrurile în România, acolo sus e un cor al mincinoşilor, portativul e unic, scris în cheia dezinformării. Nimeni nu mişcă în front; toţi ca unul, unul ca toţi. Ca simplu spectator nu ai de ales, ai ştampilat sigla USL, acum trebuie să suporţi câţiva ani muzica lor.
Cine nu-şi aminteşte de cintezoiul de Ponta care ne încânta la începutul iernii lui 2012-2013 cu tot felul de ciripituri şi triluri optimiste de-ţi venea să-l pui într-o colivie de aur. Pensionarii noştri erau în stare să-i sărute ciocul cu fiecare promisiune, acum  mulţi l-ar peni şi l-ar lăsa să zboare deasupra imperiului ţarului Putin, fără să-i mai aprecieze planarea. În PSD cam toată lumea minte. Este de ajuns să-i sorbi cuvintele lui  Liviu Dragnea de pe buze,  şi-ţi vine greaţa. În teritoriu avem parte de aceeaşi poză.
CITEȘTE:
 Portariuc vede o disperare la PNL și PDL: Atacuri destul de violente
Dacă minte premierul, de ce să nu minta şi primarul? Este evident, această guvernare, de sus şi până jos,  s-a clădit pe minciună şi dezinformare, dacă se promite un lucru,  atunci trebuie să te aştepţi la cu totul altceva. Peste o lună se intră în campania pentru preşedinţie, premierul, implicat direct în lupta pentru Cotroceni,  va minţi şi mai abitir, aşa că singura noastră şansă,  pentru a ne autoproteja de minciună,  este să nu-l mai ascultăm. Individului nici bine nu i se răceşte vorba spusă  că de îndată o neagă, găsindu-şi tot felul de scuze infantile. Când e prins cu raţa-n gură, dă din umeri de spui că-i dus cu pluta. Emblematică este imaginea de la Cotroceni când s-a deplasat la preşedinte pentru a-şi susţine demersurile pentru scăderea CSA-ului. A fost de-un ridicol antologic.  
Victor Ponta şi-a lansat campania electorală tocmai când Oltenia lui era sub ape şi când puhoaiele dezlănţuite le topeau casele viitorilor săi electori. E greu de interpretat un asemenea semn de la natură, rămâne să ne elucidăm după data scrutinului din decembrie. De data aceasta jandarmii nu l-au mai tras cu bărcuţa, gestul lor a fost preluat de baronii  roşii care, în ropote de aplauze,  l-au pus să le promită căsăpirea justiţiei şi imunitate pe viaţă pentru toţi aleşii. Atenţie, după ce se va vedea la Cotroceni, s-ar putea răzgândi. Mulţi dintre cei care-l cunosc mai bine îl alintă ”Răzgândac”.
CITEȘTE ȘI:
 Sorescu : Portariuc nu are decât 10% din electorat la Botoșani
Cum e trunchiul,  aşa-i şi aşchia! Primăraşul nostru de municipiu e la fel de mitoman precum idolul său de la Palatul Victoria. Nu este zi să nu-şi umfle bojocii cu …oxigen de împrumut. Singurul lucru bun ce se derulează acum la Botoşani este proiectul Cornişa, care aparţine în totalitate fostului primar. Să ne amintim cu câtă vehemenţă proletară a fost atacat pe timpul campaniei din 2012 de către domnişorul Portariuc. Probabil că locurile de muncă promise sunt ţinute în conservare în dosarele consilierului său de taină, Mihai Tincu, iar locuinţele pentru tineri n-au fost decât nişte produse electorale cu efect halucinogen subtilizate din depozitul „ intelectual” al prietenului său, Cosmin Andrei. Domnişorul Ovidiu a promis transparenţe în tot ceea ce va face. După doi ani de mandat putem concluziona: transparenţă deloc, minciună cât încape. Pentru a-şi face damblaua s-a jucat cu auditul la Locativa pe bani publici, tot din bănuţul contribuabilului îşi ajută prietenii întru prosperitatea firmelor lor, e cazul reabilitării termice a unor blocuri cu firma Dioconstruct, administrată de un apropiat al său. Setul de minciuni aruncat pe piaţă acum doi ani a luat forma unui smog toxic. Atenţie, botoşăneni, naivitatea te face să suferi! Camil Petrescu spunea că „încrederea ne minte cel mai uşor”, iar Hitler era convins că „ masele cred mai degrabă o minciună mare decât una mică”. Rămâne să alegeţi!
Lucian ALECSA