SCRIE SCRIITORUL despre amanta universală şi Brânzovenescu : Șapte ani de Uniune Europeană, fără şapte ani de acasă

Cei şapte ani de la intrarea noastră în Uniunea Europeană nu se prea reflectă în buzunarele românilor, la fel cum nici pe plan politic. Crochiul politicianului de azi e la fel de caraghios ca al celui de acum un deceniu, poate chiar şi mai hidos. Este de ajuns să tragi cu ochiul spre cei care reprezintă judeţul nostru în Parlament şi, de îndată, concluzia îţi este servită.

 

În forul legislativ al Europei, la Bruxelles, am trimis tot nişte indivizi dubioşi care fac doar deservicii României. Bineînţeles, nu toţi. Nu putem spune că Monica Macovei, Theodor Stolojan nu şi-au făcut datoria, au fost activi şi cu iniţiative, în schimb, Adrian Severin a ţinut cu tot dinadinsul să arate lumii o „mică apucătură” dâmboviţeană emblematizând-o prin propriul lui exemplu. Ştiţi bine, acum doi ani s-a lăsat ispiti de nişte euroi murdari. Gestul lui a fost  trecut de îndată sub spectru corupţiei, dezvinovăţirile lui cât şi jocul murdar al social-democraţilor români au amplificat penibilul situaţiei. O prestaţie lăudabilă a avut-o şi Corina Creţu, numai că intenţia ei de-a juca rolul de amantă universală, chiar şi peste ocean, a lăsat o pată mov pe obrăjorul social-democraţiei româneşti.
CITEŞTE ŞI:
 Monica Macovei necruţătoare la Botoşani: PSD egal crimă! La puşcărie!
Pe undeva nici nu era de aşteptat ca România să răspundă într-un alt mod exigenţilor Uniunii Europene. Oricât ne-am fi strădui, nu ne putem compara cu nemţii sau suedezii. Nu poţi exporta altceva, decât ceea ce produci. Doar noi i-am trimis la Bruxelles, cu surle şi trâmbiţe, pe Corneliu Vadim Tudor, pe Gigi Becali şi pe EBA. Nici la aceste alegeri nu ne lăsăm mai prejos, îl vom trambuliniza, ca europarlamentar independent „de Antena 3”, pe Mircea Diaconu. Acest mare actor are un caracter defect. Eu cred că totul i se trage de la profesie. Prin gestică şi comportament Mircea Diaconu nu este Mircea Diaconu, este Iordache Brânzovenescu în piele, oase şi manifestări. Ştim bine ce rol memorabil a făcut actorul în piesa lui I.L Caragiale „O scrisoare pierdută”, alături de Victor Rebengiuc, Octavian Cotescu şi Dem Rădulescu, acum, oricât s-ar chinui, nu mai poate ieşi din pielea personajului, scena politică îi prieşte de minune, o foloseşte ca pe scenă de teatru. Sunt convins, conul Iancu se răsuceşte în mormânt ori de câte ori îl aude vorbind pe politicianul Mircea Diaconu.
CITEŞTE ŞI:
 PSD, contraatac cu un sondaj cu 77%, minciună şi alb care e negru
E drept, avem şapte ani de Europa, în schimb, premierul nostru, plagiatorul şi mitomanul Victor Ponta, nu are cei şapte ani de acasă. Nu o spun eu, a denunţat-o chiar el prin comportament. A dat dovadă de-o cruntă  nesimţire şi de misoginie în momentul când a folosit interjecţia „fă” în raport cu o colegă de-a sa de guvernare. La fel de grav a comis-o când l-a calificat cu expresia „nazist bătrân”  pe unul dintre marii intelectuali ai învăţământului românesc de astăzi, pe profesorul timişorean, Mircea Mihăieş. Păi, acest papă-lapte social-democrat  e o spoială de intelectual. Individul  nu are nici proprietatea termenilor pe care îi foloseşte. A spus despre profesorul Mihăieş că e un antiromân fascist. Fascismul se caracterizează printr-un naţionalism extremist. Bravo, Victoraş, dacă eşti naţionalist mai poţi fin în acelaşi timp şi antinaţionalist? Nesimţirea premierului are ecou în Europa, oricât ar forţa românii adevăraţi să schimbe percepţia străinilor despre noi, tot degeaba este. Un bezmetic nesimţit, precum Victor Ponta, prin câteva vorbe o face ferfeniţă. Trăim vremuri cumplite; occidentul ne-a deschis porţile civilizaţiei numai că al nostru premier se comportă ca un … „bou la poartă nouă”.
Lucian ALECSA
CITEŞTE ŞI:
 Ponta primit la Baisa de patronul de la UMB: Toată lumea se bucura că nu se face drumul - GALERIE FOTO