SCRIE SCRIITORUL de noul-vechi lider PDL: Aceeaşi mărie cu pălărie portocalie

 

«Dacă au existat sau nu trădători în PDL Botoşani rămâne o chestie interpretabilă, aspectul care ar trebui să-l neliniştească pe dl Daniel Humelnicu este faptul că a fost trădat de botoşăneni, tocmai de cei care decid scorul într-un scrutin electoral»
alegeri pdl botosani municipiu

Când cuvântul de ordine  este „unanimitate”, atunci să ştiţi că avem în faţă un partid cu potenţial de creştere zero. Adunările  astea cu scenarii de doi bani aduc a jocuri de prichindei şcoliţi în spiritul prefăcătoriei. Zău, în ultimul timp la mai toate partidele se întâmplă aşa ceva. Poate că la cele ce sunt pe val contează mai puţin poza care ajunge în faţa opiniei publice, în schimb, la partidele în degringoladă, cum sunt cele din opoziţie, un scenariu de genul ăsta trage ca o piatră de moară de imaginea formaţiunii respective. Nu poţi veni cu-o listă de propuneri, iar toţi cei prezenţi să fie de acord cu ea şi apoi dezbaterea să aibă loc sub semnul lehamitei. De câteva zile PDL Botoşani este în „fierbere”, mai că dă în clocot de atâta democraţie; şefii, şefuţii şi şefuleţii îşi strâng rândurile ascuţindu-şi limbile. După ce femeile şi-au reconfirmat şefa, pentru a nu ştiu câta oară, a venit şi rândul organizaţiei municipale să-l fixeze pe soclu pe liderul de până mai ieri, e vorba de acelaşi Daniel Humelnicu.
CITEŞTE ŞI:
 Şefe în unanimitate la femeile portocalii: Şi preşedintele se votează, nu? - LISTA LIDERELOR
Fostul senator, după câteva luni de vertij politico-existenţial, timp în care a fost într-o continuă vânătoare de ţapi ispăşitori, şi-a revenit sperând la încă un mandat de parlamentar. D-lui Daniel Humelnicu i-a fost greu să treacă peste înfrângerea de la alegerile generale, dar uite că vremea i-a cicatrizat rănile. E drept, a găsit câţiva vinovaţi în rândul colegilor de partid, dar, ca un bun creştin,  de îndată i-a iertat, ba mai mult, i-a luat iarăşi la piept. Mai toţi se regăsesc în noua - veche conducere a formaţiunii. Sunt convins, cu Lucel Butnariuc ca prim-vicepreşedinte pe „politici publice” , PDL va rade toate voturile pe municipiul Botoşani. Îi ştim veleităţile de prim hingher al târgului şi stofa de atent analist politic.
CITEŞTE ŞI:
 PDL-iştii şi-au împărţit partidul pe felii, şefi de la municipiu lideri la partid – LISTA ŞEFILOR
Dacă au existat sau nu trădători în PDL Botoşani rămâne o chestie interpretabilă, aspectul care ar trebui să-l neliniştească pe dl Daniel Humelnicu este faptul că a fost trădat de botoşăneni, tocmai de cei care decid scorul într-un scrutin electoral. Ştim foarte bine că-n 2008 domnia sa a fost aburcat în fotoliu de senator de Cătălin Flutur, pe atunci pe cai mari şi nărăvaşi. Nici el şi nici Cătălin Buhăianu, actualmente pe tuşă, nu aveau anvergură de mari politicieni; conjunctura i-a favorizat, iar liderul partidului i-a trambulinizat în Parlament. Pe perioada cât a fost parlamentar de puţine ori şi-a făcut simţită prezenţa în mijlocul botoşănenilor, cele câteva proiecte de lege la care a fost coautor nu i-au aureolat nicidecum imaginea. Probabil că şi acesta este unul dintre motivele „trădării” de care a avut parte din partea concitadinilor săi. Oricât de deştept te-ai considera, politica presupune în primul rând un permanent dialog cu electoratul, de pe poziţii egale, fără orgolii şi aroganţă. Turnul de fildeş e casant pentru un politician, nu te poţi izola la nesfârşit întru meditaţii „ideologice”, departe de cei care ţi-au dat votul. E doar o iluzie cu efect pervers. Şi apoi, rolul unui politician din opoziţie este să intre într-o dispută civilizată cu cei de la putere, bătându-le obrazul ori de câte ori greşesc sau fac abuzuri. Ei bine, dl Daniel Humelnicu, de cum a ratat un nou mandat de senator,  e în silenzio stampa. Oare îi convine modul cum arată oraşul şi cum funcţionează tandemul Portariuc-Ţurcanu?  E adevărat, aşteptarea nu presupune vreun pericol, dar nici roade nu dă!
Lucian ALECSA
[[banner]]