REVOLTA medicului care a replantat braţele Alexiei: Nu aveți dreptul să îmi adresați peiorative de genul ”un fel de eroină în branșă”

Medicul Sidonia Susanu, de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi, care a coordonat intervențiile chirurgicale realizate în cazul Alexiei, a răbufnit față de unele reacții din spațiul public.

 

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi i-au salvat ambele mâini Alexiei, eleva de 15 ani, din Botoșani, grav rănită în accidentul de la Paşcani, în care un autocar cu 35 de persoane la bord s-a răsturnat.

 

Alexia a fost supusă şi altor operaţii şi va avea nevoie de un program intens de recuperare de kinetoterapie şi fizioterapie.

 

Într-un mesaj postat pe Facebook, medicul Sidonia Susanu din Iași a criticat ”comentariile și articolașele peiorativ ironice autointitulate de autorii lor „parodii” și pe cei care au afirmat că face ”o clinică de plantat organe”.

 

”Nu este nici o parodie când un copil ajunge la mine cu o amputație și cu o mânuță pusă într-o pungă așa cum a fost recuperată de pe câmp în urma unei catastrofe. Nu este nici o parodie drama unui copil infirm sau a unei familii. Am operat mii de ore în viața mea și peste 10.000 de copii și nu accept să îmi spună careva că fac ”o clinică de plantat organe”. Nu aveți dreptul să îmi adresați voi peiorative de genul ”un fel de eroină în branșă”. Cred că poate critica munca mea numai cineva care a făcut mai mult și mai bine decât mine și atât”, a transmis medicul Alexiei.

 

Sidonia Susanu le-a mulțumit tuturor celor care s-au implicat pentru dezvoltarea chirurgiei reconstructive la Iași în beneficiul pacienților copii.

 

”Când operezi 20 de ore într-o zi chiar găsești infantile orgoliile politice și interpretările oricui își da cu părerea cum că aș vrea eu cariere politice devin puerile. Îmi doresc să pot opera în condiții civilizate și să am acces la echipamente cu care să pot SALVA VIEȚI”, a mai scris pe Facebook  Sidonia Susanu.

 

”Nici unul dintre voi nu știe ce drame am trăit în sufletul meu când am fost nevoită să amputez o mânuță sau un picior al unui copil condamnat să rămână infirm pe viață pentru că spitalul nu a avut bani sau pentru că banii au fost cheltuiți pe altceva decât interesul pacienților!”, mai spune medicul.