Restructurări masive şi pentru Direcţia Antifraudă: Disponibilizări de 100%

 

Nu numai salariaţii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică şi a Casei de Asigurări de Sănătate vor fi afectaţi de măsurile de reorganizare sau desfiinţare a acestor instituţii publice luate de actuala guvernare ci şi cei de la Garda Financiară sau a Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale.

Noua structură care se va numi Direcţia Antifraudă Fiscală şi Vamală ar urma să fie constituită din Garda Financiară care dispare, serviciul de investigaţii de la Fisc şi cel de control de la Operaţiuni Vamale. „Se înfiinţează o nouă structură, Direcţia Antifraudă care va avea inclusiv procurori, vor aresta, vor face toate demersurile necesare. Oamenii se înscriu la concurs, iau concursul, oamenii vor intra în noua direcţie, se desfiinţează Garda Financiară şi serviciul de control de la vamă, controlul de la ANAF, în prima fază”, susţine Florin Ţurcanu, preşedintele CJ.

"Disponibiilizarea va fi de 100%"

Parte proastă este faptul că din cele trei structuri desfiinţate nu va fi păstrat nici unul dintre salariaţi urmând ca posturile din noua direcţie să fie ocupate prin concurs. Înscrierea la examen este însă permisă numai în cazul acelor persoane care au obţinut un aviz din partea Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS). „Disponibilizarea va fi 100% pentru că nimeni nu e preluat, se vor scoate posturile la concurs, cine ia concursul…dar câţi pot participa, că va fi un criteriu obligatoriu, avizul ORNISS, adică aviz strict secret”, a mai explicat şeful CJ.

"Nu se poate aşa ceva"

Motivul care ar fi dus la luarea acestei măsuri ar fi pentru a fi colectate mai multe sume de bani la bugetul statului dar şi întrucât în prima lună din acest an, la nivel naţional cantitatea produselor accizabile de pe piaţa neagră ar fi fost insignifiantă. „În ianuarie, cu tot respectul, nu vreau să jignesc, vicepremierul Chiţoiu dădea un exemplu că în toată România s-au confiscat 957 de litri de alcool şi 9.000 şi ceva de pachete de ţigări. În toată România. Şi atunci…şi când au pus pe hârtie câţi bani iau ei (n.r. salariaţii din aceste instituţii)…nu se poate aşa ceva”, a mai spus Florin Ţurcanu.
CITEŞTE:
 Dispar încă două instituţii la Botoşani: zeci de bugetari fără loc de muncă