MĂSURI anunțate de Ministerul Educației: Responsabilitatea trimiterii elevilor din anii terminali la școală, pasată părinților

Elevii care nu au internet sau calculator, sau cărora nu le predau profesorii, inspectoratele le vor trimite săptămânal teme și fișe de lucru pe hârtie.

 

Un set de „măsuri cu privire la reluarea activității în sistemul de educație după încetarea stării de urgență” a fost trimis către toate școlile de către Ministerul Educației.

 

În documentul obținut de Edupedu.ro, ”Părinții vor evalua riscurile asupra copiilor lor sau a membrilor familiei în ceea ce privește participarea elevilor la activitățile desfășurate în școală și vor decide asupra acestui aspect. Participarea acestora este opțională”, prevede un document oficial al Ministerului Educației, pe care instituția l-a trimis către toate școlile din țară.

 

Documentul avizat de secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Luminița Rodica Barcari, enumeră măsurile luate de școli la revenirea la cursuri a elevilor din anii terminali, clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a.

 

”Revenirea în unitățile de învățământ se va realiza doar pentru elevii din clasele a VIII-a, a XII-a/a XIII-a, anii de final de școală profesională și școală postliceală, în condiții de siguranță.

 

Începând cu data de 2 iunie pentru o perioadă de două săptămâni, se vor realiza doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale.

 

Elevii claselor a VIII-a și a XII-a/a XIII-a, anul III de profesională și postliceală vor face pregătire pentru examenele de finalizare de ciclu, începând cu data de 2 iunie, cu respectarea tuturor normelor de siguranță:

-maximum 10 elevi în sala de clasă

-cu mască și mănuși

-școlile dotate cu dezinfectant

-igienizarea după activitățile fiecarei grupe.

 

Se vor realiza numai cursuri de pregătire pentru examen după un orar stabilit de către unitatea de învățământ.

 

Părinții vor evalua riscurile asupra copiilor lor sau a membrilor familiei în ceea ce privește participarea elevilor la activitățile desfășurate în școală și vor decide asupra acestui aspect participarea acestora este opțională. Unitatea de învățământ poate organiza și sesiuni de pregătire în sistem online”, se arată în adresa trimisă în teritoriu.

 

Elevii care nu au internet sau calculator, sau cărora nu le predau profesorii, inspectoratele le vor trimite săptămânal teme și fișe de lucru pe hârtie.

 

”Pentru elevii sau cadrele didactice care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ, inspectoratele școlare vor oferii sprijin profesorilor pentru a transmite elevilor anumite sarcini de lucru și resurse educaționale ghiduri, fișă de lucru cel puțin odată pe săptămână cu implicarea autorităților județene și locale”, prevede documentul ministerial.

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store