Răzvan Burleanu obligă FC Botoșani să se reorganizeze: Trebuie să păstreze sediul și stadionul

Modificările care vor fi aduse în regulamentul Superligii au fost făcute publice de Răzvan Burleanu, președintele FRF, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc vineri.

 

Mai multe cluburi vizate

 

În debutul conferinței, șeful FRF a declarat faptul că echipele organizate ca asociații non-profit vor avea oportunitatea de a-și modifica forma de organizare în vara următoare, scrie flashscore.

 

Mai exact, Răzvan Burleanu încurajează cluburile cu statut non-profit să devină societăți pe acțiuni și să se asocieze cu un ONG, ceea ce le-ar permite să primească finanțări și din partea statului.

 

În acest moment, în Superliga există 8 echipe care funcționează ca asociații non-profit: Hermannstadt, FC Botoșani, UTA, Oțelul, Sepsi, U Cluj, Petrolul și Poli Iași.

 

”Trebuie să păstreze sediul și stadionul”

 

”Ne-am dori ca cele mai multe cluburi să fie organizate într-o structură asociativă, formată dintr-o societate pe acțiuni și un ONG. Am luat o decizie cu un impact asupra a opt cluburi. Sunt 8 cluburi care sunt organizate ca asociații non-profit. Vor avea posibilitatea ca în pauza dintre sezoane să transfere licența din Liga 1, cu anumite condiții.

 

De exemplu, noua entitate trebuie să fie continuatoarea din punct de vedere sportiv. Trebuie să păstreze sediul și stadionul, să utilizeze sigla și palmaresul... Și trebuie să fie o entitate nou înființată.

 

Această intervenție dă posibilitatea ca echipele care sunt organizate ca asociații non-profit de drept privat să se transforme în societăți comerciale”,

a declarat Răzvan Burleanu.

 

”Această formulă deschide mai multe oportunități de finanțare. E o formulă acceptată de UEFA”

 

”Deja avem unele în Liga 1 care funcționează sub această formă. Și alte două cluburi vor să-și modifice structura și să adauge un ONG societății pe acțiuni. Practic, o asemenea formulă, care presupune că un club înseamnă un SRL și un ONG, deschide mult mai multe oportunități de finanțare. Ne așteptăm ca aportul acționarilor să crească și datorită acestui ONG cluburile sunt deschise finanțării din mediul public.

E o formulă acceptată de UEFA. Ne-am dori să o vedem cât mai repede implementată, iar cluburile vor putea accesa fonduri din ambele direcții”,

a completat președintele fotbalului românesc.

 

Anna Maria Rotaru, BT TV