Războiul “avortonului” : Diaconu contraatacă şi promite ieftinirea căldurii

 

Atacurile lansate de fostul viceprimar Romulus Eram la adresa fostului său coleg Florin Ghiorghiţă şi a şefilor din termoficare nu au rămas fără ecou. După ce actualul consilier local i-a acuzat pe cei doi că au jucat un rol important în producerea “avortonului” Conterm care a ajuns în faliment, iar fosta Termica a ajuns în insolvenţă, conducerea SC Modern Calor SA a răspuns printr-un comunicat.
Supărare că firma e în profit, iar Eram o critică
Aceasta îşi manifestă dezacordul faţă de încercările repetate de politizare a activităţii operatorului de energie termică și precizează că toate măsurile de reorganizare a operatorului de termoficare au fost supuse aprobării Adunării Generale a Acţionarilor, primind votul membrilor acestui organism. Totodată, se menţionează că încheierea anului 2010 cu profit este un semn de normalitate pentru o societate comercială, care funcţionează pe criterii economice, astfel încât astfel de indicatori pozitivi nu trebuie criticaţi, ci încurajaţi. “Este cu atât mai grav cu cât astfel de critici vin din partea unui consilier local, care cunoaşte sistemul din interiorul acestuia. Modern Calor şi-a redus pierderile, cheltuielile la toate capitolele şi, de asemenea, a redus consumul de subvenţie. După foarte mulţi ani, societatea de termoficare este în profit şi, cu toate acestea, este criticată“, a declarat Ion Diaconu, directorul general al SC Modern Calor SA.
Diaconu "are în vedere" ieftinirea căldurii
Acesta dă asigurări că politica economică pe care o va aplica va fi în interesul populaţiei, astfel încât preţul plătit de abonaţii proprii să nu fie majorat nici în 2011. De asemenea, se afirmă că măsurile de reorganizare internă sunt determinate doar de nevoia de reducere a costurilor şi de creştere a competitivităţii pe piaţă, dar şi de încheiere a anului financiar 2011 cu profit. Mai mult se anunţă că Modern Calor are în vedere şi reducerea, în cursul acestui an, a preţului de producţie a gigacaloriei cu 10%, ceea ce va presupune o diminuare a subvenţiei. Romulus Eram a acuzat vineri în cadrul unei conferinţe de presă faptul că profitul clamat de şefii Modern Calor vine ca urmare a subvenţiilor plătite de la bugetul de stat şi a punerii la plată inclusiv a persoanelor care au centrală proprie, chiar dacă acestea nu sînt abonate la sistemul centralizat de căldură şi nu au nici un contract încheiat cu societatea Consiliului Local.