Punct de lucru al pompierilor inaugurat la Flămânzi: Un oraș și mai multe comune din Botoșani și Iași, mai puternice în lupta cu focul – GALERIE FOTO

Primăria Flămânzi și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) au inaugurat duminică un punct de lucru al pompierilor la ieșirea din oraș spre Prăjeni. Din fondurile proprii ale administrației orașului și cu ajutor de la bugetul de stat s-a construit o hală care adăpostește un echipaj complet al ISU Botoșani.

 

Șase localități din Botoșani plus una din Suceava deservite de noul punct de lucru


Printre altele, complexul dispune de o cameră de comandă, de spații așteptare și odihnă ale personalului și de o hală pentru autospeciala de intervenție.


Punctul de lucru de la Flămânzi deservește atât orașul, cât și cnci comune din sudul județului: Lunca, Sulița, Copălău, Prăjeni, Frumușica. De asemenea, răspunde și apelurilor venite de la Plugari, județul Iași.


”O primă încercare am avut-o pe fonduri europene, numai că, din păcate titularul investiției era Inspectoratul Județean și noi eram aplicantul și atunci ne-au respins cererea. Atunci ne-am regrupat și cu ajutorul Consiliului Local de la acea dată, am alocat inițial fonduri de la bugetul local și am construit această clădire în mai puțin de șase luni”,


Dan Oloeriu, primar Flămânzi.

 

Investiție de aproape 100.000 de euro


Edilul șef a mulțumit prefectului Dan Nechifor și senatorului Costel Șoptică pentru că au făcut demersuri pentru repartizarea sumelor necesare completării alocării de la bugetul local, ajungând astfel la un total de 400.000 de lei care a permis finalizarea investiției.


”Sunt bucuros să mă aflu astăzi la Flămânzi și spun aceasta pentru că am fost aici și acum trei ani, o lună și jumătate, când acest punct de lucru a luat ființă și la momentul respectiv pentru mulți din zonă se credea a fi o utopie faptul că se va putea realiza și o construcție dedicată pentru acest punct de lucru. Erau murmure că nu se credea într-un astfel de proiect. Iată că un astfel de proiect, cu implicarea directă a dlui primar Oloeriu și a instituției conduse de dl colonel, nu numai că a prins viață, ci a avut deja peste 300 de misiuni specifice”,


Costel Șoptică, senator.


Inaugurarea a avut loc în prezența prefectului Dan Nechifor, președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și a inspectorului șef ISU.


”Partea de sud a județului nu era acoperită în mod corespunzător”


Colonelul Mihai Amarandei a explicat importanța strategică a construcției complexului de la Flămânzi.


”Partea de sud a județului nu era acoperită în mod corespunzător de echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului (...) Consider că, într-adevăr, această activitate a fost și este foarte importantă în economia a ceea ce înseamnă echipajele de intervenție pentru că misiunile și așa sunt foarte grele și dificile și ne creează o multitudine de probleme. Ne dorim ca și spațiile aferente cazării tehnice și odihnei personalului să fie și ele asigurate la un nivel decent. Într-adevăr, situația este foarte delicată la nivelul județului, trebuie să ne desfășurăm misiunile în acest context epidemiologic în care, pe de o parte, trebuie să ne luăm măsuri de protecție pentru personalul propriu, pe de altă parte, trebuie să răspundem în mod oportun ori de câte ori necesar”,


Col. Mihai Aamarandei, inspector șef ISU Botoșani.


Colonelul a urat succes colegilor care deservesc noul punct de lucru și care au asistat la inaugurare.

 

Pompieri = samariteni


La eveniment au luat parte și primari din zonă, precum și angajați ai Primăriei Flămânzi.


Noul sediu a fost sfințit de doi preoți, care au asemuit pompierii samaritenilor pentru faptul că își fac treaba indiferent de etnia, convingerilor religioase și apartenența politică a celor care le cer ajutorul.


Până la construcția spațiului de la marginea orașului, punctul de lucru își desfășura activitatea într-un imobil al Primăriei din partea centrală a micuței urbe.

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store