Puiul galben găsit și în magazinele din Botoșani decolorat după o… saramură: MESAJUL producătorului

Fiecare încearcă în aceste vremuri să cumpere produse cât mai sănătoase, dacă se poate chiar bio, chiar cu riscul cheltuirii unui buget mai ridicat la capitolul mâncare. Iar în materie de pui, o anumită marcă părea să fie în preferințele consumatorilor, mai ales datorită aspectului.

 

O fotografie a devenit virală pe rețelele de socializare și chiar a stârnit revolta celor care s-au încrezut în compania producătoare.

 

O femeie susține, într-o postare devenită virală pe Facebook, că ”puiul fericit” cumpărat de la Agricola s-a decolorat după ce a fost ținut 2 ore în saramură.

 

”Mă mănâncă degetele de nervi, nu pot să nu scriu. Azi am râs isteric. De ce? Pentru că unii umbla cu cioară vopsită sau… puiul vopsit, cum vreţi să spuneţi. Şi încă pe bani buni, pe banii proştilor ca mine. Eu împăcată că mănânc sănătos, mă duc şi cumpăr Puiul Fericit. Dau 40 lei pe el cu gândul că na, scrie că e crescut natural şi că:” are chiar culoarea puiului de altădată, crescut ca la curte”. De dimineaţă pun o pulpă la saramură pentru 2 ore (o cană cu apă şi 2 linguriţe de sare, nimic altceva). Când să-l scot ca să-l gătesc, surprizăăă! Puiul s-a decolorat. Nu mai este “galben ca cel de curte” ci în pete ca dalmaţianul. Ei şi mă întreb cum li se permite acestor impostori să mintă cu atâta nonşalanță ”

a povestit femeia pe Facebook.

 

Mesajul ei a devenit viral, cu peste 40.000 de share-uri în 24 de ore.

 

Reacția producătorului:

 

”Culoarea galbenă a acestui pui (rasa Hubbard, cu creştere lentă), crescut în medie 60 de zile, vine din hrana 100% vegetală (din care 70% porumb şi grâu, soia, şrot de floarea soarelui, gluten de porumb, faină de gălbenele, minerale). Putem observa această culoare gălbuie, în comparaţie cu puiul aşa-numit industrial, la nivelul epidermei (stratului exterior al pielii), sub piele, sub formă de grăsime (distribuită anatomic în proporţii diferite, de exemplu mai multă şi mai galbenă pe interiorul pulpei, decât pe exteriorul acesteia) şi chiar în ţesutul muscular (în carne). Oricine a consumat acest pui în ultimii ani s-a putut convinge de calitatea intrinsecă a cărnii. Epidermă, stratul superficial de la suprafaţa tegumentului, în contact cu mediu acid, mediu salin sau chiar cu apă peste o anumită temperatură (la opărire de exemplu), suferă transformări. Acest fenomen se poate observa într-o mai mare sau mai mică măsură la orice tip de carne. Vă asigurăm că această culoare a puiului este rezultatul exclusiv al hrănirii naturale şi că nu utilizăm nicio substanţă artificială în hrana puilor.” 

i-a transmis clientei Marinel Iacob, director MQ Agricola, medic veterinar.

De altfel, unul dintre magazinele Agricola de la Botoșani din Piața Centrală a orașului a fost închis recent.

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store