Primul restaurant din Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa se deschide în aproximativ o lună, după ce, timp de aproape doi ani, de când s-a inaugurat, complexul a suferit la acest capitol.
Noul restaurant a fost gândit în stilul de „steak house” și va avea o capacitate de 240 de locuri, amenajate în interior, dar și la o terasă etajată. Se află în imediata vecinătate a piscinei exterioare.
„De la 1 Mai ne dorim să deschidem, numai să nu fie iar un lockdown, înainte de Paști. Acum nu se poate face pub seara, că nu se poate. Problema mare este că avem nevoie de cel puțin 16 angajați și dacă țin închis... Am început procedura de angajare, trebuie să vorbim cu oamenii, cât mai este până atunci, o lună de zile”,
Corneliu Timofte, administratorul pub-ului de la Cornișa
PUB-ul de la Cornișa va oferi varietăți de cărnuri care nu se găsesc în clasicele restaurante autohtone și se va adresa cu precădere clienților care preferă calitatea culinară.
„Steak house în principal, grătare, coaste, tot ce înseamnă un steak house. O să fie și fructe de mare, o să fie un hamburger, ne concentrăm pe coaste. Nu vor fi ciorbe și sosuri. Exact ce se servește într-un pub: paste, pastramă, platouri de brânzeturi seara, chestii mai deosebite. Nu ne adresăm doar clienților de la piscină, ci și pentru oraș. O grămadă de oameni, perioada asta aleargă pe acolo, se plimbă, chiar ca niciodată. E o mulțime de oameni acum”,
Corneliu Timofte, administratorul pub-ului de la Cornișa
Deocamdată, acesta este singurul punct de alimentație publică ce urmează a fi deschis în Parcul Cornișa.
Pandemia a îngreunat cu mult demersurile pentru deschiderea tuturor celor șase pe loturile concesionate de operatorii privați de la Primăria Botoșani. Iar semnele de întrebare încă sunt acolo.
„Nimeni nu știe unde se duce și cât mai durează (pandemia - nota red.). Eu am avut banii pregătiți, dar poate alții nu au avut banii pregătiți pentru asta. Eu după ce am licitat, mi-am pus niște bani deoparte exact pentru treaba asta. Mă așteptam să-l fac în 2018, nu în 2021 să-i dau drumul. Noi am fost pregătiți de trei ani de zile să dăm drumul, dar dacă nu ne-au dat voie să facem...”,
Corneliu Timofte, administratorul pub-ului de la Cornișa
Conceptul de ”steak house” se referă la un restaurant specializat în fripturi și cotlete, care se găsește în principal în America de Nord. Steak house-urile moderne propun și alte bucăți de carne, inclusiv păsări de curte, coaste prăjite și vițel, precum și pește și alte fructe de mare.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL: