Profesorii de la Elie Radu speriaţi că-şi pierd catedrele – memoriu la Bucureşti

 

Cadrele didactice din cadrul Grupului Şcolar Elie Radu au înaintat un memoriu Mariei Ţiprigan, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar pentru a fi transmis mai departe la nivel central. Ei îşi exprimă astfel nemulţumirea vis a vis de nerealizarea planului de şcolarizare existând pericolul ca mare parte dintre dascăli să îşi piardă locurile de muncă.
"În doar trei ani numărul elevilor s-a înjumătăţit"
Redăm mai departe o parte din memoriul transmis de profesorii din cadrul unităţii de învăţământ către SIP Botoşani.
 „De-a lungul anilor liceul nostru s-a dezvoltat şi a evoluat calitativ, privind baza materială, personalul didactic şi elevii săi. În ultimii ani însă, Grupul Şcolar Elie Radu se confruntă cu o situaţie extrem de gravă şi anume scăderea drastică a cererilor de şcolarizare, situaţie generată de mai multe cauze. Pentru anul şcolar 2011 – 2012 liceul nostru va înregistra aproximativ 520 de elevi în 21 de clase! Înjumătăţirea numărului de elevi în ultimii trei ani este pericolul pe care dorim să-l conştientizăm comunităţii locale şi pentru depăşirea acestui impas vă solicităm sprijinul. În toată această perioadă cu mari frustrări privind condiţiile materiale care au generat adesea implicaţii în plan afectiv şi deontologic, colectivul de cadre didactice, părinţi şi elevi au conlucrat cu responsabilitate în interesul unităţii şcolare, prin respectarea cerinţelor impuse de procesul didactic şi de legislaţia în vigoare. Am făcut acest demers din dorinţa stringentă de a repune liceul nostru pe locul onorabil ocupat anul trecut pe piaţa muncii şi de care comunitatea locală are nevoie”, se arată în memoriul transmis de profesorii de la Elie Radu.
Ţiprigan: "Colegii noştri disperaţi şi nemulţumiţi de solicită sprijinul"
La rândul său, Maria Ţiprigan susţine că a transmis mesajul de nemulţumire a profesorilor de la liceul amintit către Federaţia Educaţiei Naţionale, aducând la cunoştinţa organizaţiei centrale situaţia înregistrată la Botoşani.  
Colegii noştri, disperaţi şi nemulţumiţi de nerealizarea planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2011 – 2012 aflându-se în postura de a-şi pierde locul de muncă, ne solicită sprijinul şi implicarea în regim de urgenţă, considerând că toată această situaţie putea fi rezolvată favorabil, dacă M.E.C.T.S ar fi alocat fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor de construcţii la Campusul Şcolar, din cadrul şcolii mai sus menţionată .În aceste condiţii, ţinând cont de meseriile cerute de piaţa muncii şi luând în calcul că Grup Şcolar Elie Radu-Botoşani este singura instituţie de învăţământ din judeţ, care pregăteşte elevi pentru meserii diverse, solicitate şi căutate pe Piaţa Muncii Europene, instituţiile abilitate din România ar trebui să acorde tot sprijinul în pregătirea corespunzătoare a tinerei generaţii, viitorul de mâine al ţării. Şi, cum totul se rezolvă cu bani, nu putem să realizăm o REFORMĂ în sistemul educaţional şi nici să îndeplinim obiectivele majore care se regăsesc în actuala LEGE A EDUCAŢIEI NAŢIONALE, adică totul se blochează şi ne mai mirăm că unii dintre profesori pleacă în străinătate ca să supravieţuiască sau să demonstreze că au valoarea profesională cuvenită. În concluzie, vă rugăm să analizaţi şi să vă implicaţi în a salva elevii dornici de învăţătură şi care pleacă de la această şcoală pe motiv că nu au condiţiile optime de asimilare a cunoştinţelor necesare în dobândirea unei meserii, actualele săli de clasă sunt nişte încăperi improprii, unde – cu greu poţi să te mişti şi nu să mai obţii şi performanţe şcolare”, se precizează în adresa trimisă către FEN.  Pentru finalizarea lucrărilor la campusul şcolar din cadrul unităţii de învăţământ ar fi necesară o sumă de aproximativ 400.000 de lei, bani care ar trebui să fie alocaţi de către ministerul de resort.