Profesie sărbătorită la Mall cu zeci de instrumentiști, oameni curioși și emoție pe scările rulante – GALERIE FOTO & VIDEO

Sunt oamenii conectați la comunitate. Identifică vulnerabilitatea și folosesc fiecare oportunitate pentru a reda demnitatea semenilor care se află, vremelnic sau nu, în situații dificile.

 

Profesia de asistent social implică dăruire, timp, implicare, rațiune, luciditate și, nu în ultimul rând, empatie.

 

Îi regăsim în sistemul de protecție a copilului, în primării, în organizații neguvernamentale. Sunt interfața între instituția statului și suferința umană, sub toate formele ei.

 

Sunt oamenii care, în fața unui zid, știu să construiască o ușă. Pentru ca această ușă să rămână deschisă este nevoie ca și comunitatea să se implice, să dezvolte o atitudine pozitivă față de persoanele vulnerabile.

 

 

Sărbătoare cu copii, invitați surpriză și ateliere de lucru

 

Vineri, 28 februarie 2020, a fost sărbătoare la Botoșani. Colegiul Național al Asistenților Sociali din România a marcat și în acest an Zilele Asistenţei Sociale.

 

O temă deopotrivă incitantă și necesară - importanța relațiilor umane - a adunat laolaltă zeci de asistenți sociali din județul Botoșani. Scopul: de a celebra profesia şi de a reafirma munca pe care asistentul social o desfăşoară zi de zi în comunitate.  

 

    

În acest an, structura teritorială Botoşani a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România a organizat, cu ocazia celei de a XII-a ediţii a Zilelor Asistenţei Sociale, un flashmob la parterul Uvertura Mall, urmat de un atelier de lucru.

 

Zeci de instrumentiști ai Fundației ”Hand of Help” Botoșani au creat un moment magnific, menit să atragă atenția la propriu, botoșănenii aflați la acea oră în mall fiind impresionați de prezența micilor artiști.

 

Un mic trompetist a coborât pe scara rulantă a Mall-ului și ”Oda bucuriei” a răsunat în incinta complexului comercial, nu puțini fiind cei care s-au oprit să imortalizeze cu telefonul mobil momentul copiilor. Și programul nu s-a oprit aici. A urmat Raluca Ursu, elevă a Liceului de Artă ”Ștefan Luchian” Botoșani. Raluca a impresionat prin calitățile vocale deosebite, primind aplauze la scenă deschisă.

 

”Astăzi, filiala Botoșani a Colegiului Asistenţilor Sociali din România sărbătorește profesioniștii și profesia de asistent social, asistenta socială în ansamblul ei. Profesia de asistent social nu poate fi făcută decât cu foarte multă pasiune, cu suflet”,

Daniel Hliban, președintele filialei Botoșani a Colegiului Asistenţilor Sociali din România 

 

O acțiune menită, completează Daniel Hliban, să fie o punte între comunitatea botoșăneană și profesioniștii din asistența socială.

 

”Mulțumesc tuturor asistenților sociali pentru că și-au asumat această profesie minunată”,

Daniel Hliban, președintele filialei Botoșani a Colegiului Asistenţilor Sociali din România

 

Evenimentul de vineri trebuie să fie, dincolo de prilejul festiv, și unul de conștientizare. Un semnal către administrațiile locale, către comunitățile vulnerabile în special, pentru a beneficia de competența, de profesionalismul și de abilitățile umane ale unui asistent social.

 

”A vedea cu ochii altuia, a auzi cu urechile altuia, a simţi cu inima altcuiva”, așa descria Alfred Adler simțirea socială. O definiție care concentrează, în câteva cuvinte, munca sutelor de oameni pe care îi numim generic asistenți sociali.

 

Problemele rămân cele de receptare a profesiei în rândul societății, fapt din care se extrage și impactul asupra comunității. Salarizarea, prioritizarea problemelor, sprijinul instituțional sunt aspecte care au fost atinse în cadrul atelierului de lucru cu cei aproximativ 70 de asistenți sociali, la care a participat activ și directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, Dan Șlincu.

 

Relația cu mass-media, modalitățile de comunicare, de informare către și dinspre societate, dar și preluarea informațiilor dinspre comunitate au fost, de asemenea, subiecte în cadrul temei din acest an.

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store