Produsele traditionale la control

 

produse-traditionale Inspectorii din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor au demarat o actiune de control in randul agentilor economici care comercializeaza produse traditionale in preajma sarbatorilor de iarna. Actiunea se incadreaza in cadrul unui control tematic derulat la nivel national, intrucat in aceasta perioada puterea de cumparare a consumatorilor este mult mai mare fata de alte perioade ale anului, avand in vedere ca se fac aprovizionarile pentru mesele traditionale de Craciun sau Anul Nou. “In continuare vom avea ca tematici verificarea magazinelor care se minodora vasiliu (Medium)aprovizioneaza pentru sarbatori si a unitatilor de productie pe lapte si pe preparate din carne, oboare, vanzarea de animale, si de asemenea laboratoare de patiserie”, a declarat Minodora Vasiliu, director coordonator DSVSA. Sefa DSVSA avertizeaza comerciantii in privinta produselor pe care le comercializeaza ca ar trebui sa fie in termenul de valabilitate, sa fie etichetate, iar carnea de porc in special trebuie vanduta doar din magazine autorizate pentru evitarea unor eventuale situatii neplacute. Totodata, lanseaza un apel catre gospodinele care vor pregati mesele traditionale sa fie extrem de atente cu produsele pe care le cumpara, in special ouale, care la randul lor trebuie sa fie din magazine autorizate. In decursul lunii decembrie 2008 au fost depistati 10 agenti economici cu nereguli care au primit sanctiuni in valoare totala de 9.500 de lei si a fost confiscata o cantitate de aproximativ 320 kilograme de carne de origine animala. Nerespectarea conditiilor de igiena a produselor de origine animala, si spatii neigienizate au fost principalele abateri depistate de inspectorii sanitari veterinari.