Disputa intre institutii pe seama carnii imputite

 

carne stricataComisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor impreuna cu inspectori din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor au efectuat un control mixt la un magazin din municipiu care comercializa carne si preparate din carne. Neregulile nu au intarziat sa apara astfel verificarile au fost soldate cu confiscarea unei cantitati semnificative de carne, sanctionarea cu 20.000 de lei si inchiderea unitatii pe perioada determinata. Ceea ce nu se stie insa este cantitatea exacta a produselor, confiscata si incinerata. Potrivit conducerii DSVSA ar fi vorba despre circa 240 de kilograme de carne care a fost tinuta in conditii improprii timp de o noapte, din cauza lazilor frigorifice care s-au defectat. “La magazinul respectiv nu a functionat cu o seara in urma aparatul frigorific in care a fost depozitata carnea dora vasiliurespectiva, ca urmare a doua zi era depreciata din punct de vedere a consumului si s-a facut o comisie, Oficiul pentru Protectia Consumatorilor a aplicat amenda de 20.000 de lei iar DSVSA a facut confiscarea la 245 de kilograme de carne de porc si de vita, asta a fost toata problema, agentul economic a gresit pentru ca nu a fost mai vigilent sa isi verifice marfa din magazin, a lasat-o in fata consumatorilor fara sa o ridice singur, cand putea sa faca si acest lucru”, a declarat Minodora Vasiliu, director coordonator DSVSA. In decursul zilei de ieri toata cantitatea de carne a fost incinerata de catre o societate de profil drept pentru care riscul a fost indepartat. Lucrurile se complica insa putin in cazul sefului de la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor care vine cu o alta varianta a controlului. Acesta sustine ca de fapt cantitatea de carne necorespunzatoare era dubla, si anume 500 de kilograme, iar vina ar apartine conducerii magazinului care nu averificat termenul de valabilitate a produselor. Situatia ar fi fost semnalata de catre un botosanean care ar fi sunat la Comisariat pentru a semnala faptul ca in magazinul respectiv carnea aflata in galantare este stricata. zarug alexandru (3)Era un miros greu, nenorocire inca de la intrarea in magazin, insa culmea lumea statea la rand si chiar cumpara carne tocata, m-am asezat si eu la coada si am vazut cum o botosaneanca luase deja 5 kilograme, am luat si am mirosit-o si i-am aratat si doamnei care a cumparat-o, si-a primir femeia banii inapoi, in vitrina carnea aia era neagra si lipicioasa si curgea din ea un fel de apa, preparatele erau la fel expirate si cu o culoare dubioasa, insa lumea cumpara carnea asta imputita, in total am cofiscat o cantitate mare, in jur de 500 de kilograme de carne de vita si de porc”, a declarat Alexandru Zarug, director coordonator CJPC. Magazinul respectiv a fost dezinfectat si inchis pina la remedierea deficientelor.