Procuror învins pe jumătate de un avocat botoșănean - DOCUMENT

Un avocat botoșănean este aproape convins că este pe cale să obțină un rezultat favorabil într-un dosar care se află pe rolul instanțelor din Suceava. Marian Jurgiu a fost reținut în iunie 2013 de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava în acțiunea ce ulterior și-a căpătat numele de ”dosarul barourilor”.

 

Avocatul botoșănean a fost acuzat printre altele de săvârșirea infracțiunilor de aderare la grup infracțional, exercitarea unei profesii fără drept și port ilegal de însemne. Concret, procurorii l-au acuzat de faptul că a profesat ca avocat într-un barou care nu ar fi recunoscut în România.

Recent, dosarul care a fost instrumentat de procurorul Dragoș Bujorean a ajuns la Judecătoria Suceava. Unul dintre termene s-a judecat astăzi, 29 februarie 2016 când completul de judecători a decis să decline competența.

”Admite excepţia de necompetenţă materială a judecătorului de cameră preliminară de la Judecătoria Suceava, invocată din oficiu. Declină competenţa de soluţionare a plângerii formulate de petentul Jurgiu Ionel Marian împotriva soluției de netrimitere în judecată, dispusă prin rechizitoriul nr. 3100/P/2012 din 23.11.2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu privire la infracțiunea de asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, în favoarea judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Suceava”,


Sentință definitivă a Judecătoriei Suceava.

Marian Jurgiu este convins de faptul că, procurorul nu a avut la rându-i competență să îl ancheteze și mai ales să propună reținerea sa din iunie 2013, fiind vorba despre un abuz. Avocatul botoșănean își susține spusele arătând faptul că, una dintre infracțiuni, respectiv cea de aderare la grup infracțional este mai degrabă de competența DIICOT și că rechizitoriul întocmit de procurorul Dragoș Bujorean pentru trimiterea în judecată ar trebui refăcut.
(G.E.)

 

Document